UA
RU

Графік роботи: 09:00-18:00, Пн-Пт

Каталог Каталог
Login
Instagram Facebook

Графік роботи:
09:00-18:00, Пн-Пт

0 cart

Каталог товарів

Каталог Каталог

Меню

Графік роботи: 09:00-18:00, Пн-Пт

Instagram Facebook
UA
RU
Головна - Статті - Чизкейк Нью-Йорк: покроковий рецепт

Чизкейк Нью-Йорк: покроковий рецепт

Чізкейк — це десерт, який прийшов до нас із Америки і одразу підкорив мільйони сердець. З першого шматочка можна відчути ніжний смак, який приємно розходиться по всьому роті, наповнюючи його неймовірним поєднанням інгредієнтів. Варто один раз скуштувати десерт, і він обов'язково завоює серце своїм неймовірним смаком.

Інтернет-магазин кондитерської сировини та інвентарю "Торіно" поділиться покроковим рецептом.

Чізкейк відрізняється досить простим рецептом, проте існує низка нюансів, які потрібно знати, щоб приготувати ідеально ніжну основу.

Існує велика різноманітність рецептів, які можна знайти на просторах інтернету, але класичним варіантом вважається Чізкейк Нью-Йорк.

Кожен, хто хоч раз пробував десерт, точно знає, що найважливіше правильно підібрати вершковий сир. Він є родзинкою страви, надаючи йому особливої ніжності та легкості. В оригіналі рецепту використовується сир Філадельфія, однак він має досить високу вартість і знайти його в магазинах досить важко. Можна експериментувати та шукати інший сирний сир, у якого буде більш прийнятна ціна, і при цьому він чудово поєднуватиметься з іншими інгредієнтами.

Варто відразу зазначити, що плавлені сири, маскарпон і сир – це все повз. Використовувати їх для створення чізкейку точно не варто. Загалом рецепт досить простий, не займає багато часу і приємно здивує гостей своїм неймовірно ніжним поєднанням.

Які інгредієнти входять до чизкейку Нью-Йорк?

Правильно підібрані інгредієнти дають 70% успіху у приготуванні. Важливо поставитися до покупки складових відповідально і не пошкодувати часу та сил, щоб підібрати найкращі інгредієнти.

Для приготування чізкейк Нью-Йорк знадобиться:

  • вершки 35% - 200-250 мл;
  • пісочне печиво – 300 г;
  • вершкове масло - 100 г;
  • вершковий сир – 650 г;
  • цукор -150 г;
  • яйця – 3 шт.

Для зниження калорійності страви можна підібрати вершки з меншим відсотком жиру, але тоді крем буде менше вершкова консистенція. Для створення легшого десерту можна брати 20% вершки, а ось 10% не рекомендується використовувати. Вони можуть негативно вплинути на консистенцію крему.

Вказана кількість інгредієнтів підійде для виготовлення десерту у формі діаметром 22 см. За необхідності використання більшої форми, всі складові варто збільшити в 1.5-2 рази.

Форму варто використовувати роз'ємну. Бажаючим створити чізкейк без бортиків, варто зменшити кількість інгредієнтів для пісочної основи вдвічі, до 50 г олії та 150 г печива.

На виході можна отримати десерт вагою до 1.5-1.7 кг.

Особливості приготування чізкейку Нью-Йорк

Слід наперед підготувати всі складові десерту. Вершки, масло та яйця рекомендується дістати з холодильника за 2 години, щоб вони встигли нагрітися до кімнатної температури.

Насамперед потрібно приготувати пісочний шар. Для цього знадобиться будь-яке пісочне печиво, що сподобалося. Його потрібно буде перебити за допомогою блендера в крихту. Якщо потрібного обладнання немає, не варто переживати. Печиво можна поламати і скласти в пакет, після чого добре пройтися по ньому качалкою, подрібнивши до крихти.

Після цього потрібно підготувати вершкове масло. Якщо дозволяє час, можна дочекатися, поки воно само розтане. У разі потреби прискоритися, можна розтопити його на водяній бані, після чого дати йому охолонути. Цей варіант краще використовувати в крайньому разі через поганий розподіл печива і можливості витікання при випіканні.

Пісочну крихту із маслом потрібно з'єднати в мисці і добре перемішати до сипучої маси. Заготівля засипається у форму для запікання, утрамбовується та вирівнюється до рівного шару за допомогою силіконової лопатки. Робити борти чи ні залежить тільки від особистих уподобань. Десерт з бортиками виглядає досить акуратно, але для тих, хто любить більше крему і менше пісочного шару, ідеально підійде варіант без бортів.

Заповнену форму необхідно поставити в розігріту до 180 градусів духовку всього на 7-10 хвилин. Після закінчення часу дістаємо наше заготовлення, вирівнюємо та залишаємо для повного висихання.

Переходимо до найголовнішого, саме приготування вершкового крему. Нам знадобиться вершковий сир та цукор. Висипаємо обидва інгредієнти в миску і добре розмішуємо. Можна зробити це за допомогою лопатки або скористатися блендером. Чи не збиваємо, просто перемішуємо. Важливо не перестаратися з перемішуванням, щоб не з'явилися повітряні міхури, які можуть негативно вплинути на консистенцію вершкової маси.

Яйця починаємо додавати до збитого сиру із цукром по одному, поступово перемішуючи. Важливо не поспішати, робити все повільно, щоб не перенаситити масу повітрям, яке може тріскатись при випіканні. Найкраще процес змішування проводити за допомогою лопатки.

Додавши всі яйця, можна потроху вливати вершки, акуратно перемішуючи їх.

Порада: Щоб видалити повітряні бульбашки, можна кілька разів постукати мискою об стіл. Це допоможе видалити повітря, яке засіло всередині маси.

У кожного маса може вийти різної консистенції: від рідкої до тягучої як сметана. На це впливає якість і жирність складових.

Сирне начиння виливаємо на пісочний корж і акуратно розподіляємо по всій поверхні. Ще раз стукаємо мискою для видалення непотрібних пухирців повітря та відправляємо десерт випікатися.

Варто трохи відійти від процесу приготування, щоб пояснити всі нюанси. Випічка допомагає стабілізувати сирну консистенцію, тобто ущільнити її. Саме тому варто додати яйце, яке допомагає сформувати необхідний стан начинки.

Випікати чізкейк слід за такими правилами: 10 хвилин у розігрітій духовці до 190 градусів, потім зменшуємо температуру до 110 градусів і випікаємо до готовності приблизно 40-60 хвилин. Час приготування підбирається індивідуально. Центр маси повинен тремтіти і не бути занадто щільним. Фахівці радять ставити деко не посередині, а трохи нижче, це допоможе довести десерт до потрібного стану, не перетримавши його. За чізкейком варто постійно дивитися. Якщо краї почали підгоряти, можна накрити його фольгою, яка запобігатиме цьому.

Чізкейк не повинен підніматися та тріскатися. Це головні ознаки того, що десерт перестояв свого часу в духовці.

Недостатньо просто спекти десерт, потрібно ще й правильно його остудити. Різкі перепади температури можуть призвести до його падіння, що дуже вплине його зовнішній вигляд. Процес охолодження відбувається у кілька етапів. Спочатку йому потрібно побути 30-40 хвилин у вимкненій духовці, потім рекомендується відкрити дверцята і дати ще постояти хвилин 40. Після чого можна дістати десерт і залишити його на годину при кімнатній температурі.

Перед тим, як поставити його в холодильник, важливо провести ножем уздовж стінок і лише потім прибрати в холод. Такий процес охолодження допоможе уникнути утворення тріщин та збереже зовнішній вигляд десерту.

Яким має вийти Чізкейк Нью-Йорк і як краще подавати?

Чизкейк Нью-Йорк відрізняється ніжним смаком, який порадує навіть розпещених любителів солодкого. Відкрити повністю смак десерту можна, якщо залишити його на ніч у холодильнику. Це додасть особливої консистенції збитій масі, і вранці стане чудовим доповненням до кави.

При подачі чізкейку гостям варто спочатку відправити його в морозильну камеру на кілька годин. Це допоможе зробити ідеально рівний шматочок, який при подачі можна стильно доповнити сезонними фруктами та ягодами. Звичайно, можна особливо не морочитися і зробити класичну подачу з гілочкою м'яти та полуничним джемом зверху.

Десерт приємно вразить своїм ніжним смаком та презентабельним зовнішнім виглядом.

Інгредієнти
-
+
Вершки 35%
250 мл
Печиво
300 г
Масло вершкове
100 г
Вершковий сир
650 г
Цукор
150 г

Код 1815

Форма для випікання, d 26 см

218.00 грн

Код 6800

Фундук смажений, 100г

89.00 грн

Код 7603

Карамель Солона Good Energy 250г

119.00 грн

Останні публікації
Чи мають харчові барвники негативний вплив на організм?
02.05.2024 19:17
Чи мають харчові барвники негативний вплив на організм?
Протягом багатьох століть людина намагається урізноманітнити свій раціон і зробити їжу максимально а...
Як правильно зробити глазур для паски?
25.04.2024 19:08
Як правильно зробити глазур для паски?
Невіддільна частина великодньої випічки – глазур. Приготування її, як і самої випічки, вимагає дотри...
Як прикрасити паску у 2025: стильні та патріотичні ідеї декору
22.04.2024 19:00
Як прикрасити паску у 2025: стильні та патріотичні ідеї декору
З наближенням великодніх свят у кондитерів і домашніх майстринь питання пошуку ідей для прикрашання ...