Протягом багатьох століть людина намагається урізноманітнити свій раціон і зробити їжу максимально апетитною і привабливою. Розвиток харчової промисловості дав змогу вирішити безліч кулінарних завдань, адже за допомогою добавок у майстрів з'явилася можливість надати класичним стравам і випічці нового смаку і зовнішнього вигляду. Особлива роль у кондитерському мистецтві відводиться харчовим барвникам.
Невіддільна частина великодньої випічки – глазур. Приготування її, як і самої випічки, вимагає дотримання певних правил. Для отримання ідеальної глазурі потрібно правильно підібрати продукти та вибрати технологію, користуючись порадами досвідчених кондитерів. Готова глазур не підлягає зберіганню – це потрібно врахувати в процесі підготовки.
З наближенням великодніх свят у кондитерів і домашніх майстринь питання пошуку ідей для прикрашання пасок стає дедалі актуальнішим. На просторах інтернет-ресурсів і в численних майстер-класах можна знайти безліч варіантів декору, і, звісно, ними завжди можна скористатися. Великою популярністю в українських майстринь сьогодні користуються ідеї, в яких простежуються патріотичні настрої.
Великодні дні для кондитерів і захоплених випічкою господинь завжди будуть напруженою порою. Знайти рецепт паски до Великодня, купити продукти та спекти її – не найскладніше завдання. Щоб паска вийшла особливою, потрібно до дрібниць продумати техніку декорування, визначитися, чим і як буде прикрашена випічка.
Під темперуванням шоколаду кондитери розуміють методику, що дає змогу отримати ідеальну глазур для покриття та виготовлення оригінального солодкого декору великодньої випічки, тортів, капкейків і десертів. Процес нагрівання та охолодження шоколаду вимагає дотримання певних правил. Тільки дотримання інструкцій гарантує ідеальний результат.
Великодні ласощі сьогодні представлені не лише традиційними пасками, прикрашеними посипкою та тематичним декором. На столах українців можна побачити розписані весняними мотивами пряники, шоколадні цукерки ручної роботи, оригінальні льодяники та безліч інших смачних і дуже крихких виробів. Великодні частування ручної роботи - дуже популярний товар, який замовляють як оригінальний і смачний подарунок для рідних, колег або друзів.
Усвідомленість у виборі харчування допомагає зберегти здоров'я. Якщо вірити стереотипам, ПП пов'язане з численними обмеженнями в їжі. Однак здорове харчування, так само як і непереносимість глютену, сьогодні не є приводом для відмови від частувань на Великдень, адже приготувати випічку і солодощі можна з інгредієнтів, які дозволені дієтою і не зашкодять організму.
З наближенням весни та великодніх днів батьки замислюються про те, як зробити свято максимально незабутнім для дитини. На думку психологів, для підтримання міцних стосунків у сім'ї немає нічого кращого, ніж спільна праця і творчість, спрямовані на створення настрою своїми руками. Спільне приготування великодніх солодощів дає змогу поєднати навчання, гру та розвиток навичок, а величезний вибір кондитерського інвентарю дає можливість творити шедеври.
Калач — один із атрибутів різдвяних свят. Ця ароматна та смачна плетена випічка асоціюється із зимовими місяцями, особливо із січнем. Її готують з маком, цукатами, сухофруктами та іншими начинками, посипають кунжутом або насінням. Пропонуємо спекти смачні калачі в домашніх умовах за найкращими рецептами.
Продукти без глютену стали популярними не лише серед людей, які уникають їх за медичними показаннями. Вони привертають увагу тих, хто шукає нові смакові поєднання та піклується про своє здоров'я. Деякі люди вибирають безглютенову випічку як альтернативу різноманітності дієти. Пропонуємо вам ознайомитися з рецептом приготування пряників, які не містять глютену.