Статті | Тортино

Чи шкідливі харчові барвники?


При виборі кулінарних та кондитерських продуктів насамперед звертають увагу на їхній привабливий зовнішній вигляд, яскраве забарвлення. З давніх-давен кулінари та кондитери користувалися методом фарбування для надання своєї продукції красивого оформлення. Але тоді йшлося виключно про натуральні барвники, що виготовляються з природних речовин.

Продовжити читання »

Як приготувати та використати марципан?


Існує безліч різновидів кондитерської сировини, використання якої привносить у запах, смак текстуру готового виробу свої неповторні нотки. Найбільшого поширення набув ванільний цукор. Але є старовинна насолода, яку кожен ласух обов'язково повинен скуштувати, а кондитер включати до складу своїх шедеврів. Називається цей специфічний десерт - марципан.

Продовжити читання »

Як користуватись силіконовим килимком для випікання?


Випічка користувалася популярністю споконвіку. Жінка не могла претендувати на «звання» справжньої господині, якщо не вміла пекти хліб та пироги. І це – без наявності спеціальних пристроїв, форм для випічки, різних кондитерських інструментів. Однією з останніх новинок, що полегшують роботу не тільки любителям, а й професійним кондитерам, є килимок із силікону. Таке кухонне начиння допоможе без проблем витягнути з форми той же пиріг або торт, не порушивши їх цілісність, вирішити безліч інших завдань.

Продовжити читання »

Як зробити велюр на торті?


Будь-яке святкове застілля, будь то День Народження, ювілей, весілля, зазвичай завершується десертом у вигляді торта. Він має бути не лише смачним, а й яскравим, красивим. Для декорації виробу використовують харчові натуральні фарбники, прикраси із збитих у крем вершків. Але особливо ефектно виглядає торт із велюровим покриттям.

Продовжити читання »

Як зробити збиті вершки вдома?


Одним із досить популярних інгредієнтів, що використовуються кулінарами та кондитерами для виготовлення різних смаколиць, є кондитерські та кулінарні вершки. Спочатку цей продукт отримували з коров'ячого парного молока шляхом зливання жиру, що скупчився на поверхні, після відстоювання протягом деякого часу.

Продовжити читання »