UA
RU

Графік роботи: 09:00-18:00, Пн-Пт

Каталог Каталог
Login
Instagram Facebook

Графік роботи:
09:00-18:00, Пн-Пт

0 cart

Каталог товарів

Каталог Каталог

Меню

Графік роботи: 09:00-18:00, Пн-Пт

Instagram Facebook
UA
RU
Головна - Статті - Як користуватись кондитерським кільцем для випічки без дна

Як користуватись кондитерським кільцем для випічки без дна

Кондитерські кільця без дна — це універсальний та професійний інструмент, призначений для кондитерів. Цей варіант ідеально підходить для приготування бісквітів. Багато кондитерів вважають за краще використовувати кондитерське кільце без дна, щоб приготувати смачний торт.

На вигляд пристосування являє собою просте кільце з металу. Воно може бути різного діаметра та різної висоти. Людина повинна робити вибір кільця в залежності від того, який діаметр буде торт. Популярні варіанти — 16, 18 та 20 сантиметрів. Бувають розсувні вироби, у яких розмір від 16 до 30 см. Кожен пристрій має свої переваги та мінуси.

Плюси кондитерського кільця

Дуже легко використовувати кільце, яке не має дна. Існує безліч різних виробів для випікання. Вони можуть бути круглими, квадратними, зі знімним дном тощо.

Переваги кілець для приготування випічки:

  • за допомогою них можна випікати високі бісквіти;
  • ідеально підійдуть для складання торта;
  • зручно вирізати бісквіти необхідного діаметра;
  • без проблем миються;
  • в них вдасться заморожувати різні начинки з ягід та мусові торти;
  • легко діставати випічку з виробу;
  • недорого коштують порівняно з розсувними пристроями;
  • надійні та міцні, тому без проблем витримують різні деформації.

Багато господарок зазначають, що дуже легко та зручно користуватися кільцями без дна при виготовленні різної випічки. Для того, щоб не виникло жодних проблем під час використання, необхідно знати певні правила. Потрібні навички прийдуть швидко та легко через деякий час. Якщо знати всі нюанси використання обручки без дна, не виникне жодних незручностей у процесі приготування випічки.

Мінус розсувних кондитерських кілець

Розміри розсувного кільця можуть бути від 16 до 30 см. Такий виріб має певні недоліки, про які слід дізнатися при купівлі.

Існують такі мінуси:

  • невисока точність;
  • постійно ламається регулюючий механізм;
  • дорого коштують якісні та надійні кільця;
  • що більше розсуватиметься кільце, тим менше воно почне тримати форму;
  • буває важко очистити форму від тіста, яке прилипло під час приготування.

При виборі розсувного кільця слід купувати лише дорогі варіанти. Тоді вони матимуть змогу прослужити тривалий час без поломок. Дешеві моделі швидко виходять з ладу, тому не варто заощаджувати.

Поради від Tortino як користуватися кондитерським кільцем

Потрібно буде не тільки правильно вибрати кондитерське кільце, але й дізнатися, як потрібно користуватися ним. Потрібно переглянути корисні поради, які допоможуть навчитися використовувати металеві форми. Перш ніж щось пекти, необхідно зафіксувати пристосування, але це стосується лише регульованих кілець. Нероз'ємні форми відразу ж готові до застосування та приготування випічки.

Далі слід вистелити дно фольгою. Цей етап є дуже важливим і відповідальним. Потрібно буде на лист покласти килимок з силікону, потім вирізати великий шматок фольги. Він має бути більшим, ніж сама форма. Слід постелити фольгу на килимок та поставити посередині пристосування. Далі потрібно буде підгинати краєчки по колу, щоб вийшли борти із зовнішнього боку виробу. Наприкінці фольга має бути зафіксована якомога ближче до пристосування.

Після цього можна розпочинати приготування тіста. Потрібно буде спочатку його приготувати, а потім вилити у форму. Залишиться тільки відправити виріб із тістом до духовки, яка була заздалегідь розігріта. Якщо для торта використовується пісочне тісто, необхідно розподілити його по стінках і поставити в духовку для приготування.

Щойно тісто було випечене, потрібно його підчепити від країв. Це слід робити лише за допомогою тонкого гострого ножа. Після цього можна витягувати отриманий бісквіт із кільця. Якщо для випікання торта використовується така форма, не можна застосовувати жир для змащування або посипання.

Професійні кухарі взагалі не використовують підкладки, які виготовлені з фольги. Вони просто ставлять виріб на килимок з силікону та виливають туди отримане тісто. Якщо тісто було правильно зроблено, воно не витікатиме з форми.

Як зібрати торт у кільці:

  • Слід завжди прокладати борти спеціальною ацетатною стрічкою. Якщо кухар не використовуватиме її, він може зіпсувати зовнішній вигляд торта і шари.
  • Для того, щоб плівка зафіксувалася на бортах, необхідно використовувати кілька крапель води.
  • На дно кільця слід помістити бісквіт, щоб відбулося порівняння діаметра торта та виробу.
  • Не можна відсаджувати муси та креми за допомогою ложки. Це робиться лише спеціальним кондитерським мішком.

Найскладніший і кропіткий процес — це зняття кільця.Має бути хоча б невеликий досвід у цій справі, тоді все вийде. Потрібно буде набратися терпіння та докласти небагато сил. Проводити цю процедуру слід лише після того, як торт невелику кількість часу простояв у холодильнику.

Це робиться так:

  1. Потрібно взяти тонкий ніж і пройтися між формою та плівкою.
  2. Взяти виріб руками та повернути спочатку праворуч, а потім ліворуч.
  3. Акуратно підняти пристрій нагору.

Якщо використовувати цей кухонний інвентар для складання торта, він буде ідеально рівним та красивим. Ще можна буде робити прошарок з мусу або крему набагато товщим. Торт не тектиме і не перекошуватиметься, тому він вийде ідеальним для свята.

Тепер розберемося з тим, як правильно мити кондитерські кільця.

Після приготування випічки слід помити розсувне або нероз'ємне кільце. Набагато складніше очищати перший варіант через великі розміри. Коли виріб перебуває у розгорнутому стані, він майже поміщається в раковину. Дуже складно мити конструкцію, тому що рідке тісто проникає у шари та запікається.

Для того, щоб очистити пристрій, необхідно розвернути його на максимальний розмір і ретельно потерти мочалкою по краю кільця. Більше нічого не потрібно робити для чищення виробу. Нероз'ємне кільце набагато легше та простіше мити. Якщо не хочеться возитися з миттям виробу, необхідно купувати пристосування з фіксованим діаметром.

Розсувні та знімні кільця ідеально підходять для приготування випічки. Їх використовують усі кулінари, які хочуть порадувати своїх гостей та близьких гарними тортами. За допомогою кільця можна буде пекти високий бісквіт, заморозити начинку, обрізати нерівний корж, зібрати високі торти тощо.

Останні публікації
Чи мають харчові барвники негативний вплив на організм?
02.05.2024 19:17
Чи мають харчові барвники негативний вплив на організм?
Протягом багатьох століть людина намагається урізноманітнити свій раціон і зробити їжу максимально а...
Як правильно зробити глазур для паски?
25.04.2024 19:08
Як правильно зробити глазур для паски?
Невіддільна частина великодньої випічки – глазур. Приготування її, як і самої випічки, вимагає дотри...
Як прикрасити паску у 2025: стильні та патріотичні ідеї декору
22.04.2024 19:00
Як прикрасити паску у 2025: стильні та патріотичні ідеї декору
З наближенням великодніх свят у кондитерів і домашніх майстринь питання пошуку ідей для прикрашання ...