UA
RU

Графік роботи: 09:00-18:00, Пн-Пт

Каталог Каталог
Login 0 cart

Каталог товарів

Каталог Каталог

Меню

Графік роботи: 09:00-18:00, Пн-Пт

UA
RU

Як правильно зробити глазур для паски?

Невіддільна частина великодньої випічки – глазур. Приготування її, як і самої випічки, вимагає дотримання певних правил. Для отримання ідеальної глазурі потрібно правильно підібрати продукти та вибрати технологію, користуючись порадами досвідчених кондитерів. Готова глазур не підлягає зберіганню – це потрібно врахувати в процесі підготовки.

Основні інгредієнти для приготування глазурі

Перелік інгредієнтів для приготування глазурі залежатиме від рецепта. До списку основних продуктів, які потрібно купити, входять:

  1. Цукрова пудра. Цей основний компонент білкової та молочної глазурі. При підборі цукрової пудри потрібно звернути увагу на дату випуску та крайнього терміну використання, а також оцінити її текстуру. При виборі цукрової пудри для виготовлення глазурі рекомендується обирати натуральний продукт без добавок.
  2. Яйця. У рецептах українських кондитерів використовуються курячі та рідше – перепелині яйця. Для приготування цукрової глазурі беруть тільки білок.Для того, щоб покриття вийшло гладким і мало однорідну консистенцію, добре збивалося в піну і піки, а потімзастигло, потрібно використовувати виключно свіжі яйця.
  3. Молоко, вода. У деяких рецептах для приготування глазурі потрібне додавання рідини. У рецептах присутні молоко, вода, лимонний сік або кокосове молоко. Для отримання ідеальної глазурі потрібно використовувати якісні інгредієнти, в яких немає доданих ароматизаторів.
  4. Олія. У рецептах глазурі може бути олія. Найчастіше застосовують рослинну нерафіновану олію або олію кокосову.
  5. Ароматизатори та барвники. Для надання смаку та аромату використовують натуральні ароматизатори, в ролі яких можуть виступати ванільний екстракт, цитрусові соки або ефірні олії. Для фарбування глазурі використовують барвники на гелевій основі, а також порошок, який змішується з цукровою пудрою. Також для фарбування глазурі можна використовувати соки.

Залежно від рецептів і вподобань можуть бути використані й додаткові інгредієнти. Найчастіше використовують какао-порошок, мед, кленовий сироп. Є також готові суміші тривалого зберігання, які можна швидко перетворити на глазур, здійснивши певні кроки.

Основні рецепти глазурі для паски

Класичний рецепт приготування глазурі на святкову паску до Великодня такий:

  • 1 білок;
  • 200-250 г чашки цукрової пудри;
  • 1-2 чайні ложки лимонного соку.

Для приготування знадобиться збити білок до стану піни в глибокому посуді, а потім невеликими порціями ввести в масу цукрову пудру і лимонний сік. За бажання в білкову масу можна ввести харчовий барвник і ароматизатор.

Якісна глазур, у складі якої є білок і цукрова пудра, швидко застигає на повітрі, легко відходить від поверхні великодньої випічки та кришиться. Саме тому готову білкову цукрову глазур необхідно використовувати одразу після приготування. Для нанесення можна скористатися будь-яким із таких запропонованих способів: занурити остиглу паску в миску з глазур'ю або ж використати кондитерський мішок.

На глазур, яка ще не застигла, викладають цукрові фігурки та квіти або цукрову кольорову посипку, а також цукерки, горіхи, сухофрукти чи інші цікаві прикраси. На застиглу білково-цукрову глазур можна нанести малюнок за допомогою пензлів або харчових фломастерів.

Непереносимість продуктів або орієнтир на правильне харчування не стануть перепоною для отримання гастрономічного задоволення від великодньої випічки, адже глазур можна приготувати не тільки з білка і цукру.

Популярний рецепт приготування глазурі для паски без яєчного білка має такий вигляд:

  • 150 г цукрової пудри;
  • 4 столові ложки молока;
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту або інший ароматизатор до свого смаку.

Процес приготування полягає у змішуванні всіх інгредієнтів. У роботі також потрібно використовувати вінчик, щоб максимально швидко надати масі потрібної консистенції. Перший крок передбачає прогрівання молока. У гарячу рідину поступово вводять пудру і додають ароматизатор. Теплу масу збивають до утворення гладкої консистенції. За необхідності на етапі введення пудри вводять барвник.

Готову масу потрібно використовувати відразу. Молочна глазур виходить рідкою і застигає трохи довше після нанесення, ніж білкова, але це не означає, що потрібно зволікати з декоруванням. Цукрову кольорову посипку та марципанові прикраси потрібно встановити на паску одразу після того, як маса перестане розтікатися.

За потреби можна приготувати рідку глазур і без цукру. Для цього знадобиться взяти:

  • 0,5 склянки рослинної олії (кокосової, оливкової);
  • 2-3 столові ложки меду чи кленового сиропу;
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту.

Процес приготування полягає в змішуванні підігрітої олії з медом або кленовим сиропом і подальшим прогріванням маси до набуття нею однорідної консистенції. Для фарбування такого виду глазурі використовують какао-порошок, а для надання смаку ваніль, і тоді готова глазур за цим рецептом буде шоколадною. Час застигання залежить від температури повітря в кімнаті. За бажанням паски можна прикрасити блискучими кульками, цукатами, цукерками, горіхами.

Продукти та посуд для приготування смачної глазурі для декорування випічки до Великодня можна купити з доставкою по Україні в магазині "Тортіно". Асортимент товарів дасть змогу втілити в реальність найсміливіші ідеї, а консультанти завжди готові допомогти порадою і з вибором оптимального набору для приготування глазурі.

Останні публікації
Чи мають харчові барвники негативний вплив на організм?
02.05.2024 19:17
Чи мають харчові барвники негативний вплив на організм?
Протягом багатьох століть людина намагається урізноманітнити свій раціон і зробити їжу максимально а...
Як правильно зробити глазур для паски?
25.04.2024 19:08
Як правильно зробити глазур для паски?
Невіддільна частина великодньої випічки – глазур. Приготування її, як і самої випічки, вимагає дотри...
Як прикрасити паску у 2024: стильні та патріотичні ідеї декору
22.04.2024 19:00
Як прикрасити паску у 2024: стильні та патріотичні ідеї декору
З наближенням великодніх свят у кондитерів і домашніх майстринь питання пошуку ідей для прикрашання ...