Фахівці-технологи визначають вершки як емульсію молочного жиру у воді. Простіше кажучи, це вода, насичена мікроскопічними крапельками жиру. Рецепти випічки та соусів часто включають вершки. Але не всі знають, що їх можна приготувати самостійно. Причому необхідну густоту обираєте самі. Для надання необхідного відтінку смаку до суміші можна додати сир маскарпоне або цукрову пудру.
Магазин Тортіно створений для любителів кулінарії. У нас ви знайдете все, що може знадобитися для вашого хобі або роботи (топінги, горіхи, прикраси для солодощів та багато іншого).
Як приготувати кулінарні вершки з олії та молока в домашніх умовах
Приготування вершків відбувається шляхом змішування молока з жирами. Вручну навряд чи вам вдасться створити емульсію потрібної консистенції, тому знадобиться блендер або міксер. Найпоширенішими є рецепти домашніх вершків з використанням вершкового масла та рослинної олії. Але перший варіант значно трудомісткий і довше готується. Тому зупинимося на другому.
Інгредієнти, необхідні для приготування кулінарних вершків
Щоб приготувати вершки, вам знадобиться лише три компоненти:
- молоко 0,1 л (жирність не має значення);
- рослинна олія (її кількість залежить від того, якої густоти за вашим задумом має вийти готовий продукт) — в середньому 80—150 г;
- сіль 1 щіпка.
Варто звернути увагу на те, що натуральні вершки мають жирність 10—30%, кулінарні — від 30%.
Вегетаріанці замість коров'ячого молока можуть використовувати соєве.
Порядок дій
Приготувати вершки на своїй кухні можна таким чином:
- охолодіть молоко, посуд для приготування та насадку міксера (їх можна потримати 10 хвилин у морозильній камері);
- додайте в молоко щіпку солі;
- збийте молоко на високих обертах міксера до утворення густої піни;
- перемкніть прилад на нижчі оберти й, продовжуючи збивати, починайте вливати рослинну олію тонкою цівкою;
- Через кілька хвилин суміш стане густішою, на поверхні утворюються невеликі піки, і вона перестане стікати з вінчика (якщо вершки придбали необхідну густоту, то збивання можна припинити, в іншому випадку - додаємо потроху олію, продовжуючи збивати, і постійно контролюємо результат).
Збільшити густоту також можна, охолодивши суміш у холодильнику.
Все, ваші вершки готові! Їх можна використовувати:
- для різних вершкових соусів: які подаються самостійно, так і у складі страв;
- при приготуванні різних видів глазурі;
- для солодких кремів та іншого.
Якщо з якихось причин у вас не вийшов очікуваний результат — не влаштовують смак чи консистенція готового продукту, то завжди можна заглянути в магазин «Тортіно» та придбати готові кулінарні вершки. Це рай для любителів домашньої випічки та професіоналів кулінарії. Крім того, у нас ви знайдете:
- кондитерська сировина (різні креми, розпушувачі, маргарин, цукрову пасту та гель для моделювання та покриття кондитерських виробів, пудри та джеми);
- глазур, шоколад та какао;
- все необхідне для приготування хлібобулочних виробів (різні види борошна, суміші для випікання, дріжджі, готові коржі);
- прикраси для кондитерських виробів та святкового сервірування столу (свічки, набори посуду, серветки);
- сухофрукти, горіхи та насіння;
- спеції;
- топінги, пюре та сиропи;
- упаковка для готової випічки;
- посуд та кухонний інвентар.
Крім того, ми пропонуємо тематичні вкладки, дбайливо складені нашими співробітниками для різних свят. Це допоможе організувати ваш захід до останньої дрібниці.
Доставка замовлень здійснюється по всій Україні Новою поштою та Укрпоштою.