UA
RU

Графік роботи: 09:00-18:00, Пн-Пт

Каталог Каталог
Login
Instagram Facebook

Графік роботи:
09:00-18:00, Пн-Пт

0 cart

Каталог товарів

Каталог Каталог

Меню

Графік роботи: 09:00-18:00, Пн-Пт

Instagram Facebook
UA
RU
Головна - Статті - Як зробити повітряні меренги

Як зробити повітряні меренги

Ніжні меренги обов'язково вийдуть навіть у кондитерів-початківців, якщо будуть дотримані основні вимоги до приготування та рецепт. Серед безлічі варіантів, побачити які можна в майстер-класах з кулінарії або вивчити в спеціальній літературі, на особливу увагу заслуговує класичний варіант, перевірений не однією тисячею майстрів і гарантує приголомшливий результат.

Особливості та секрети приготування

Меренги складаються лише з 2-х основних інгредієнтів. В ідеалі для приготування повітряного десерту потрібно мати під рукою:

  • курячі яйця;
  • цукровий пісок.

У роботі використовують білки, і основною вимогою отримання повітряного десерту є його якісне відокремлення від жовтків. Меренги не запікаються та не проходять іншої термічної обробки, і це означає, що білки для основи мають бути взяті від свіжих яєць.

Цукровий пісок для приготування меренги найкраще брати дрібний. Як варіант можна використати пудру. Залежно від фантазії майстра та запитів щодо смаку та кольорової гами в масу можна додати ароматизатори та барвники. Для поліпшення органолептичних якостей найчастіше використовують ванільний цукор чи екстракт. Для надання кольору рекомендують брати сухі барвники, які використовуються в посипці.

Спосіб використання готового десерту

Зробити меренги в домашніх умовах дуже просто. Згідно з рецептом, збивати білки можна класичним вінчиком або міксером, а для сушіння використовувати деко з пергаментним папером, призначеним для використання в кулінарії.

Процес приготування десерту складається із трьох основних етапів. На першому потрібно збити білки. На другому додати цукор та інші сухі інгредієнти, добре перемішати віночком чи міксером. На третьому кроці готову масу потрібно помістити в мішок кондитерський з насадкою певної форми, а потім відсадити вироби на деко. Для прискорення затвердіння рекомендується сушіння продукту в дегідрататорі або духовці при температурі не вище 100°С.

Залежно від бажання майстра меренги можуть нагадувати квіти, крапельки, смужки або візерунки. Масу можна використовувати для приготування коржа для торта, тоді заготовку потрібно буде укласти в роз'ємну форму за розміром майбутнього торта. За бажанням до суміші з білків і цукру можна додати мелені горіхи, тертий шоколад або цедру лимона. Останній із названих інгредієнтів є своєрідним стабілізатором.

Для приготування можна використовувати готові суміші, до складу яких входять цукор ванільний і звичайний, стабілізатори і барвники. Інструкція з приготування проста: для отримання основи для приготування меренги потрібно додати суміш збиті в стійку масу білки. Процес приготування тесту для десерту полягає у введенні сухої маси та обережному перемішуванні.

Замовити суміші для виготовлення меренгів або сухі інгредієнти, з яких можна зробити масу самостійно, а також придбати шоколад, барвники та кондитерський інвентар українські кондитери можуть в інтернет-магазині «Тортино». Розібратися в асортименті товарів на сайті допоможе простий пошук за заданими критеріями, а також розбивка на підменю. У разі виникнення запитань завжди можна звернутися до консультантів.

Останні публікації
Чи мають харчові барвники негативний вплив на організм?
02.05.2024 19:17
Чи мають харчові барвники негативний вплив на організм?
Протягом багатьох століть людина намагається урізноманітнити свій раціон і зробити їжу максимально а...
Як правильно зробити глазур для паски?
25.04.2024 19:08
Як правильно зробити глазур для паски?
Невіддільна частина великодньої випічки – глазур. Приготування її, як і самої випічки, вимагає дотри...
Як прикрасити паску у 2025: стильні та патріотичні ідеї декору
22.04.2024 19:00
Як прикрасити паску у 2025: стильні та патріотичні ідеї декору
З наближенням великодніх свят у кондитерів і домашніх майстринь питання пошуку ідей для прикрашання ...