UA
RU

Графік роботи: 09:00-18:00, Пн-Пт

Каталог Каталог
Login
Instagram Facebook

Графік роботи:
09:00-18:00, Пн-Пт

0 cart

Каталог товарів

Каталог Каталог

Меню

Графік роботи: 09:00-18:00, Пн-Пт

Instagram Facebook
UA
RU
Головна - Статті - Як приготувати шоколадний фондан

Як приготувати шоколадний фондан

Шоколадний фондан — десерт родом з Франції, який підкорює своїм багатим смаком та легкістю у приготуванні. На відміну від інших видів солодкого він не вимагає великої кількості інгредієнтів та кількох годин, проведених на кухні. Небагато зусиль, практики та урахування всіх нюансів допоможуть створити смачний десерт, який відразу ввійде до фаворитів.

Історія створення знаменитого тістечка досить цікава. Випадково кухар, який готував звичайні кекси, дістав їх із печі трохи раніше запланованого. Розрізавши один із них, він побачив, що серединка ще рідка, і начинка витікає наче лава. Здавалося б помилка, але саме з її допомогою вийшло створити смачний десерт, який став популярним у всьому світі.

Інгредієнти, які точно знадобляться 

Варіацій створення десерту зараз сотні. Кожен кухар намагається додати у традиційний рецепт щось своє, створюючи все нові та нові поєднання. Однак багато хто залишається вірним класичному варіанту створення тістечка, тому починає саме з нього своє знайомство з шоколадним фонданом.

Для традиційного рецепту десерту знадобиться:

  • гіркий шоколад 70-80% - 100 г;
  • яйця - 2 шт.;
  • вершкове масло - 60 г;
  • борошно - 40 г;
  • цукор - 40 г;
  • сіль — на кінчику чайної ложки.

За бажання можна додати банан, вишні або будь-який інший фрукт. Вперше найкраще приготувати класичний рецепт, а потім уже піддаватися експериментам.

Секрети та етапи приготування 

Шоколадний фондан хоч і готується досить легко, при цьому має свої секрети та тонкощі, з якими варто ознайомитись.

Насамперед потрібно визначитися з шоколадом. Рекомендується вибирати гіркий шоколад, адже саме з ним виходить приготувати ідеальну рідку начинку в кексах. Неймовірне поєднання холодного морозива та теплої шоколадної начинки – основна причина популярності десерту по всьому світу. Для тих, хто не дуже любить гіркий шоколад, можна взяти варіанти з меншим вмістом какао.

При виборі шоколаду потрібно вибирати тільки надійних та перевірених виробників. Знайти плитку всіма улюбленої насолоди хорошої якості досить важко. Багато виробників збільшують концентрацію какао-продуктів внаслідок додавання какао-порошку, що теж має свої особливості, які потребують ознайомлення.

Із зазначеної кількості інгредієнтів можна приготувати від 4 до 6 кексів, залежатиме від форм, що використовуються.

Етапи приготування:

  1. Наперед дістати яйця з холодильника. Вони не повинні бути дуже холодними.
  2. Плитку шоколаду потрібно розламати на шматочки в миску та додати вершкове масло.
  3. Вміст миски слід розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
  4. Отриману консистенцію потрібно добре перемішати, а в окремій мисці збити яйця, додати до них сіль та цукор, після чого добре збити.
  5. Шоколадну масу слід змішати з яєчною та добре перемішати за допомогою дерев'яної ложки. Важливо, щоб шоколадна суміш не була гарячою, адже під впливом температури яйця можуть згорнутися.
  6. Борошно потрібно просіяти й додати до яєчно-шоколадної заготівлі та злегка перемішати. Не варто використовувати для цього міксер, при сильному збиванні виділяється клейковина, що негативно вплине на кекси.
  7. Тісто готове. Тепер потрібно підготувати форми. Вироби з металу та кераміки слід змастити вершковим маслом і присипати борошном, для силіконових форм достатньо лише змастити олією.
  8. Тісто потрібно розлити за формами та відправити в розігріту до температури 200 градусів духовку на 6-9 хв. Діставати десерт слід, коли сам кекс піднявся, а серединка трохи провалюється.
  9. Готові фондани слід перевернути на тарілку гарячими. Перед подачею посипати верх цукровою пудрою і додати кульку морозива.

Рецепт досить простий і не вимагає багато часу. Всього 20 хвилин й смачний шоколадний десерт готовий. Смачного!

Інгредієнти
-
+
Чорний гіркий шоколад
100 г
Масло вершкове
60 г
Борошно пшеничне
40 г
Цукор
40 г
Сіль
1 г
Чорний гіркий шоколад
Борошно пшеничне
Цукор
Цукор білий, 1250 г

Цукор білий, 1250 г

КОД 8632

57.00 грн

Сіль
Кухонна сіль, 1 кг

Кухонна сіль, 1 кг

КОД 8631

19.00 грн

Код 1407

Термометр кулінарний

168.00 грн

Код 1772

Капсули для мафінів d50,h40, 20 шт.

34.00 грн

Код 1806

Шпатель для шоколаду

129.00 грн

Останні публікації
Чи мають харчові барвники негативний вплив на організм?
02.05.2024 19:17
Чи мають харчові барвники негативний вплив на організм?
Протягом багатьох століть людина намагається урізноманітнити свій раціон і зробити їжу максимально а...
Як правильно зробити глазур для паски?
25.04.2024 19:08
Як правильно зробити глазур для паски?
Невіддільна частина великодньої випічки – глазур. Приготування її, як і самої випічки, вимагає дотри...
Як прикрасити паску у 2025: стильні та патріотичні ідеї декору
22.04.2024 19:00
Як прикрасити паску у 2025: стильні та патріотичні ідеї декору
З наближенням великодніх свят у кондитерів і домашніх майстринь питання пошуку ідей для прикрашання ...