UA
RU

Графік роботи: 09:00-18:00, Пн-Пт

Каталог Каталог
Login
Instagram Facebook

Графік роботи:
09:00-18:00, Пн-Пт

0 cart

Каталог товарів

Каталог Каталог

Меню

Графік роботи: 09:00-18:00, Пн-Пт

Instagram Facebook
UA
RU
Головна - Статті - Як приготувати торт «Наполеон» в домашніх умовах

Як приготувати торт «Наполеон» в домашніх умовах

Улюблений багатьма торт «Наполеон», що вражає своїм смаком та структурою, під силу приготувати кожному кондитеру. Складний на перший погляд десерт спекти набагато простіше, ніж класичний бісквіт або кекс.

Продукти для домашнього «Наполеона» та покроковий рецепт

Звичайний Наполеон можна приготувати буквально за 2 години. Для того, щоб десерт став ніжним і танув у роті, потрібно ще 6 годин. Весь цей час торт «Наполеон» повинен перебувати у холодильнику. Слід зазначити, що готовий десерт на час зберігання слід покрити харчовою плівкою. Це убереже його від сторонніх запахів і дозволить придбати й згодом зберегти м'якість.

Для домашнього «Наполеона» за класичним рецептом потрібно мати 2 набори інгредієнтів. З першого треба буде замісити тісто, а з другого – зварити ніжний крем.

Для приготування тіста на «Наполеон», щоб вийшли хрусткі та ніжні коржі, рекомендують використовувати такий перелік продуктів:

  •  мука – 500 г;
  • вода – 180 мл;
  • оцет – 20 мл;
  • масло (вершкове) – 1 пачка.

Деякі кондитери використовують видозмінені рецепти коржів. Неважко знайти «Наполеони» з сирним тестом, зі сметаною, з яйцями й навіть з содою або розпушувачами. Всі варіанти будуть смачними та ніжними, але випечений за класичним рецептом «Наполеон» був, є і буде еталоном. Торт, випечений своїми руками, вийде ніжним та повітряним.

Приготування тіста відбувається за такою схемою:

  1. Холодне масло натирають на тертці й змішують з борошном.
  2. Змішують крижану воду та оцет, а потім отриманий розчин виливають у масляно-борошняну крихту.
  3. Руками в рукавичках (не заради гігієни, а з метою мінімізувати контакт теплих рук та вершкового масла) замішують туге тісто. Варто зазначити, що кондитери рекомендують вливати підкислену воду в борошняну масу, а не насипати крихту в місткість із водою.
  4. Тугу грудочку обертають плівкою, а потім відправляють у холодильник на 40 хвилин мінімум. Як варіант, тісто може лежати у холодильнику до доби.
  5. Після того, як тісто відлежиться в холоді, приступають до розкочування коржів. Традиційна форма «Наполеона» – квадрат, але за бажанням кондитера чи замовника форму торта можна зробити різну.

З маси за описаними пропорціями має вийти 6 коржів. При ручному розкочуванні потрібно стежити за тим, щоб тісто було рівномірним по краях та посередині. Оптимальна товщина пласта в сирому вигляді 0,5 см. Після випікання висота збільшиться до 1,5 см, а після збирання трохи просяде, пом'якшившись під кремом.

Ідеальним кремом для торта «Наполеон» по-домашньому стане заварний. Для нього знадобиться:

  • коров'яче молоко (2,5 або 3,2% жирності) – 800 мл;
  • курячі яйця – 4 штуки;
  • цукровий пісок – 370 г;
  • борошно – 80 г;
  • ванілін – 1 г.

Класичний заварний крем (саме такий використовують для наповнення еклерів та профітролів, які у нас заведено називати «заварними» тістечками) готують так:

  1. У каструлі нагрівають половину норми молока і розчиняють у ній цукровий пісок.
  2. Другу частину молока змішують з борошном, ваніліном та курячими яйцями. Важливо зробити так, щоб у рідині не було грудочок борошна, а також простежити, щоб яйця повністю розчинилися.
  3. Виливають яєчно-молочну суміш, що вийшла, в кипляче солодке молоко, а потім при постійному помішуванні доводять масу до консистенції густої сметани.

На приготування крему за цим покроковим рецептом потрібно не більше 5 хвилин. Для змащування коржів можна використовувати лише холодну масу, тому просочення потрібно витримати на столі щонайменше годину.

Охололі коржі слід щедро змастити кремом і укласти один на одного. Один з коржів зазвичай залишають на обсипання. Деякі кондитери спеціально запікають його трохи більше, ніж решту. При укладанні останнього коржа рекомендується натиснути на конструкцію руками. Останній штрих у роботі – обмазування поверхні кремом та посипання крихтою.

«Лінивий Наполеон»

Спекти смачний торт, не витративши сил на заміс? Так! Це можливо! І зробити це зможе кожен. Варто зазначити, що результат виходить анітрохи не гірший, ніж під час роботи з домашнім тістом. Рецепт «Наполеона» для лінивих передбачає такий алгоритм дій:

  1. Спекти коржі для торта можна з листкового дріжджового тіста.Процес приготування основи для улюбленого десерту полягає у наступних семи кроках:
  2. Упаковку готового листкового тіста вийняти з морозильної камери, а потім витримати на столі хвилин 10.
  3. Відкрити упаковку, вийняти звідти пласти, після чого викласти їх на стіл, посипаний борошном.
  4. Розрізати кожен пласт на 2 квадрати, а потім розкотити до товщини близько 0,5 см. За бажанням можна обрізати тісто, що розкотило, за розміром тарілки або форми.
  5. Зробити в кожному коржі отвори зубочисткою.
  6. Почергово спекти тісто в духовці. Оптимальна температура – ​​170° С.
  7. Остудити коржі до приємної руці температури, а потім розділити на шари (кожний лист на 2-3 окремих).

Після того, як коржі «Наполеона» для лінивих будуть випечені та розділені, залишиться тільки змастити їх кремом і скласти на тацю. Час вистоювання торта такий самий, як і у випадку з приготуванням коржів з домашнього тіста.

Смачний та ніжний торт «Наполеон» завжди можна приготувати з продуктів, які є в каталозі інтернет-магазину для кулінарів та кондитерів «Тортіно».

Ми пропонуємо величезний вибір якісних напівфабрикатів для приготування крему, шоколадну глазур, какао, борошно, натуральні джеми та всілякі добавки, які роблять краще і насиченішим смак і аромат домашніх десертів та випічки. Доставка по Україні дозволить отримати товар у найближчому відділенні поштової компанії. Консультанти «Тортіно» завжди готові відповісти на питання, що вас цікавлять, і прийняти замовлення. Приємних купівель!

Інгредієнти
-
+
Борошно пшеничне
580 г
Масло вершкове
200 г
Молоко
800 мл
Ванілін
1 г
Цукор
370 г
Пергамент
5 листів
Борошно пшеничне
Борошно пшеничне, 3кг

Борошно пшеничне, 3кг

КОД 6796

68.00 грн

Борошно пшеничне Чайка, 2 кг

Борошно пшеничне Чайка, 2 кг

КОД 5118

66.00 грн 53.00 грн

Ванілін
Цукор
Цукор білий, 1250 г

Цукор білий, 1250 г

КОД 8632

57.00 грн

Пергамент
Пергамент просиліконений 28*50 м

Пергамент просиліконений 28*50 м

КОД 4637

171.00 грн

Немає в наявності

Пергамент 28 см, 50 м

Пергамент 28 см, 50 м

КОД 1036

120.00 грн

Немає в наявності

Пергамент 42 см, 50 м

Пергамент 42 см, 50 м

КОД 2828

172.00 грн

Код 1874

Хрусткі пластівці Роялтин, 50 г

42.00 грн

Код 2735

Плівка харчова 29*200 м

39.00 грн

Код 5172

Еко Чіпси Апельсин, 30 г

47.00 грн

Код 5353

Качалка дерев*яна 43 см

110.00 грн

Останні публікації
Чи мають харчові барвники негативний вплив на організм?
02.05.2024 19:17
Чи мають харчові барвники негативний вплив на організм?
Протягом багатьох століть людина намагається урізноманітнити свій раціон і зробити їжу максимально а...
Як правильно зробити глазур для паски?
25.04.2024 19:08
Як правильно зробити глазур для паски?
Невіддільна частина великодньої випічки – глазур. Приготування її, як і самої випічки, вимагає дотри...
Як прикрасити паску у 2025: стильні та патріотичні ідеї декору
22.04.2024 19:00
Як прикрасити паску у 2025: стильні та патріотичні ідеї декору
З наближенням великодніх свят у кондитерів і домашніх майстринь питання пошуку ідей для прикрашання ...