"Червоний оксамит" вважається одним з найбільш ефектних десертів. Любителі солодкого завжди оцінюють не лише його естетичність, але також чудовий смак. Поєднання ніжного бісквіту та вершкового крему дозволяють подарувати неймовірну насолоду з першого шматочка.
Головною фішкою у створенні торта є використання барвників, які й дарують десерту знаменитий відтінок червоного. Важливо знати тонкощі створення солодощі та застосування барвника, щоб вдалося створити ідеальний торт з першого разу.
Який вид барвника найкраще використовувати для торта «Червоний оксамит»
Головна особливість десерту полягає в червоних коржах, які й відрізняють торт від інших. Одним зі способів фарбування тіста є додавання бурякового соку. Метод зараз зустрічається рідше через свої особливості. До основних переваг цього варіанта пігменту варто віднести його натуральність. Ніякі хімічні та синтетичні речовини не використовуються під час випікання, що робить торт натуральним.
Однак існують і вагомі недоліки такого способу. Основним вважається специфічний присмак, який матиме коржі. Післясмак сподобається далеко не всім і може зіпсувати все враження від "Червоного оксамиту". До того, сік може вплинути на консистенцію тіста, що стане істотним недоліком при випіканні. Потрібно бути досвідченим кулінаром, щоб вирішити подібні нюанси під час створення десерту.
Зараз представлені сучасніші способи, які допоможуть у створенні торта. Одним з популярних варіантів, що відрізняється натуральністю, вважається кармін. Пігмент синтезується комахами, є абсолютно безпечним для здоров'я та дозволяється вживати навіть дітям.
Можна також придбати гелеві або сухі харчові барвники, які допоможуть пофарбувати коржі у правильний відтінок червоний. Працювати з ними досить легко і не потрібно мати особливі навички кулінара, щоб спекти коржі з червонуватим відтінком.
Як використовувати барвник у десерті «Червоний оксамит»
Бажання вперше спекти "Червоний оксамит" досить похвально. Випічка точно не залишиться поза увагою і підкорить оточуючих своїм виглядом. Однак, прийнявши рішення готувати торт, слід заздалегідь ознайомитися з усіма лайфхаками та порадами.
Кухарі рекомендують особливу увагу звернути на роботу з пігментами. Незалежно від вибору барвника потрібно вміти з ним працювати та правильно вводити в тісто. Залежно від рецепта речовину потрібно додати до сметани або кефіру, після чого добре вимішати.
Отриману консистенцію слід обережно додати до інших інгредієнтів.
Бісквітні коржі після випічки мають приємний червоний відтінок і в ідеалі не повинні мати ніякого стороннього присмаку. У поєднанні з ніжним вершковим кремом виходить ідеальне поєднання, яке приємно порадує смакові рецептори.
"Червоний оксамит" – ідеальний рецепт торта, який стане справжньою гордістю колекції. Кулінари найкращих ресторанів світу готують його, щоразу створюючи унікальні поєднання. Достатньо виявити трохи фантазії, щоб додати в рецепт свою родзинку. Спробувавши хоч один раз торт, він точно очолить п'ятірку найкращих десертів.