Крем-сир є не тільки дуже смачним, але також поживним та зручним у використанні кондитерським матеріалом. Саме тому багато кондитерів дуже люблять використовувати його при створенні тортів та тістечок. Сьогодні ми поговоримо про те, як зробити приголомшливий крем-чіз на вершках і порадувати себе та своїх близьких чудовим десертом.
Як приготувати крем-чіз на вершках?
Серед усіх рецептів крем-сиру одним із найпопулярніших можна назвати той, який готується на вершках. Без них маса вийде дієтичнішою, але далеко не такою ніжною і смачною. Будь-який рецепт крем-чізу включає жирні кондитерські та кулінарні вершки. Ми рекомендуємо використовувати продукцію "Смачно шеф", "Master Gourmet Gold", "Mlekovita", "Hochwald", "Montare D`oro", "President". Важливо, щоб вершки були якісними, інакше ми можемо зіпсувати наш десерт.
Щоб приготувати смачний крем-чіз на вершках, слід:
- Використовувати лише цукрову пудру найдрібнішого помелу.
- Перемішувати продукти лише одинакової температури в охолодженому посуді.
- Застосовувати хороший продуктивний міксер, який має високу швидкість роботи.
Що стосується рецептури, то тут трохи складніше, оскільки склад крем-чізу відрізняється залежно від сфери застосування. Про це ми поговоримо нижче.
Крем-чіз на вершках для прошарку
Щоб створити крем-чіз на вершках для прошарку між коржами, слід підготувати такі інгредієнти:
- вершки високої жирності – 300 г (в ідеалі 35%);
- вершковий сир – 200 г;
- цукрова пудра – 60 г;
- ваніль – на смак.
Пам'ятайте, що маса повинна бути не тільки смачною сама по собі, а й просочити коржі. Тому суворо дотримуйтесь технології виготовлення начинки.
Створення крему відбувається таким чином:
- окремо збиваємо вершки, поки вони не стануть щільними;
- інші продукти збиваємо до однорідної маси;
- змішуємо дві маси ретельно, але не збиваємо.
Після цього можна наносити крем на наші коржі. Не забудьте дати йому впитатися. Також пам'ятайте, що смак начинки буде залежати від використовуваної сирної продукції.
Крем-чіз для вирівнювання торта на вершках
Цей тип крем-чізу потрібний для вирівнювання поверхні тортика. Виходячи з цього, маса повинна бути дещо щільнішою, тому інгредієнти та їх пропорції відрізнятимуться від попереднього варіанту. Щоб приготувати крем-чіз для вирівнювання торта, нам знадобляться:
- жирні вершки – 90 г;
- вершковий сир – 350 г;
- цукрова пудра – 50 г.
Важливо використовувати точно задану кількість вершків, інакше наша маса може потекти.
Приготування:
- всі продукти поміщаємо в один посуд;
- хвилину-дві змішуємо їх блендером на першій швидкості;
- збільшуємо швидкість до останньої, збиваючи масу до однорідності та щільності.
Таким чином, ми отримаємо крем-чіз, за допомогою якого зробимо наш торт ідеально рівним та красивим.
Крем-чіз на вершках для прикрашання торта
Такий крем-чіз повинен мати мінімальну кількість вершків, тому що потрібно, щоб він був дуже щільним, щоб з нього було можливо зробити необхідну прикрасу у вигляді троянди, серця, листочка тощо. Щоб отримати крем-чиз для торта, нам знадобляться:
- вершки – 60 г;
- сир – 200 г;
- цукрова пудра – 30 г.
Спочатку слід збити окремо сир. Потім додаємо вершки, пудру та потихеньку це все збиваємо, збільшуючи швидкість. При досягненні максимальної швидкості міксера продовжуємо збивати п'ять хвилин. Отриману масу дуже щільно обмотуємо харчовою плівкою та відправляємо на годину до холодильника. Пам'ятайте, що маса збільшиться в об'ємах після збивання приблизно вдвічі, тому враховуйте цей момент під час вибору посуду.
Як приготувати крем-чіз на рослинних вершках
Прекрасний рецепт, тому що дозволяє використовувати рослинні кокосові вершки. Не лякайтеся, що їх жирність дещо нижча, ніж у звичайних – у цьому випадку це нормально.
Інгредієнти:
- кокосові вершки – 150 г;
- сир – 350 г;
- цукрова пудра – 50 г.
До речі, як сир можна використовувати маскарпоне. Кокосові вершки чудово з ним поєднуються.
Щоб маса вийшла щільною, нам потрібно перемішати інгредієнти та поставити їх у морозильну камеру на 15 хвилин. Після цього слід збивати масу до досягнення густини. Отриманий десерт матиме приголомшливий кокосовий аромат, який так люблять багато ласунів.
Крем-чіз з какао-порошком з вершками
Для тих, хто жити не може без шоколадних тортів, чудово підійде цей варіант. Використовувати какао чи справжній шоколад – справа смаку та питання вільного часу. Однак якщо ви обираєте останній варіант, то переконайтеся, що шоколадна плитка.
Щоб приготувати крем для торта з крем-сиру, нам знадобляться:
- вершки – 150 г;
- какао-порошок або шоколад – 100 г;
- цукрова пудра – 90 г;
- сир – 300 г.
Спочатку слід збити разом сир та вершки. Потім можна всипати какао та цукор (залити шоколад) і довести масу до однорідності. Торт з такого крем-чізу можна додатково полити шоколадною глазур'ю або топінгом.
Крем-чіз на вершках та згущеному молоці
Згущене молоко в даному рецепті не тільки надасть крему солодощі, але й дозволить кондитеру зручніше працювати з масою.
Для нього нам знадобляться:
- сир – 400 г;
- вершки – 100 г;
- варене згущене молоко – 1 банка;
- ванілін.
Збийте сир зі згущеним молоком до отримання гладкої маси. Продовжуйте збивати, поступово додавайте туди вершки.
Торти на згущеному молоці можуть бути особливо солодкими, тому їх смак доречно відтінити, прикрасивши десерт свіжими фруктами та ягодами у великій кількості, а також використавши їх як начинку.
Чому тече крем-чіз на вершках?
Величезною проблемою може бути, якщо крем-сир раптово почне текти прямо на виробі. Це не лише зіпсує зовнішній вигляд, а й вплине на смакові якості десерту. Причин тому може бути кілька:
- Використання неякісних вершків або продукту недостатньої жирності. Якщо варіантів знайти потрібні вершки немає, то використовуйте загусники, желатин, крохмаль, але вони не гарантують вам результат.
- Неякісний, ненатуральний сир.
- Неправильні пропорції продуктів.
- Недостатня потужність міксера або тривалість збивання.
- Велика спека та вологість у приміщенні.
- Недотримання технології створення крему.
Передбачити, що піде не так складно. Досвідчені кондитери вже знають можливості свого міксера, використовують ті самі перевірені інгредієнти, тому рідше стикаються з проблемами. Рекомендуємо ретельно записувати всі свої кроки та пропорції тих чи інших продуктів, а також їхню марку, щоб у майбутньому знайти свій, ідеальний рецепт крем-чізу.
Як зберігати крем-чіз на вершках?
Стає таке, що вам доводиться робити крем-чіз заздалегідь (розумієте, що ну ніяк не встигнете завтра) або у вас залишилася якась кількість продукту і ви поки що не придумали що з ним робити. Щоб крем максимально зберіг свої властивості, помістіть масу в герметичний посуд (краще додатково обмотати його харчовою плівкою) і відправте в холодне місце холодильника. У такому вигляді він може зберігатись до тижня.
Але в жодному разі не заморожуйте крем! У такому разі він втратить всі свої властивості, і використовувати його на десертах вже не вийде - залишиться лише з'їсти ложкою.
Щоб бути впевненими як продукти, слід купувати їх у перевірених магазинах. Саме таким є Tortino. В нашому асортименті ви знайдете:
- інгредієнти для ваших кулінарних та кондитерських шедеврів;
- посуд;
- свічки, серветки та інші дрібниці;
- топери для кондитерських виробів;
- форми для випічки;
- солодощі та багато чого ще.
Tortino зробить життя солодким!