Вінчик для збивання — доступна альтернатива міксера або блендера, особливо при змішуванні невеликої кількості продуктів. Використовують цей кухонний інвентар не тільки господині, які люблять випікати домашні торти або готувати різні десерти, а й професійні кондитери та кухарі. Він використовується не тільки для збивання яєць і кремів, але й для приготування коктейлів, рідкого тіста, наприклад, для млинців тощо.
Види вінчиків
Придбати вінчик для кухні зовсім не складно, але різноманітність моделей часто приводить покупців у глухий кут. Щоб зрозуміти, який кухонний аксесуар кращий, варто розібратися, чим відрізняються основні види, у їх особливостях та характеристиках.
Усі вінчики для збивання можна розділити на кілька різновидів залежно від форми нижньої частини. Зараз популярні колись вінчики у вигляді пружини, що звужується, практично не зустрічаються у продажу через свою неефективність. У нашому магазині представлені такі види:
- Класичний вінчик з пелюстками. Він чудово справляється з будь-якими поставленими завданнями — збивання білків і вершків, приготування кремів, соусів тощо. При виборі аксесуарів з пелюстками варто звертати увагу на їх кількість (чим більше, тим краще).
- У вигляді пружини. Це популярний кондитерський інвентар, який ідеально підходить для приготування заварного крему і соусів, які потрібно варити, тому що добре перемішує суміш у кутах і виключає пригорання.
- Комбінований. Це класичний віночок з пелюстками, який має всередині додаткові кульки чи пружину. Він відрізняється універсальністю та добре справляється з будь-якими поставленими завданнями.
В окрему категорію можна віднести й домашні електровінчики. Професійні кондитери зазвичай їх не використовують через малу потужність.
Матеріали
Сучасні вінчики для збивання виготовляються з різних матеріалів:
- Нержавіюча сталь. Для виготовлення кухонних аксесуарів використовується нержавіюча сталь, яка не вступає в реакцію з харчовими продуктами. Цей матеріал відрізняється довговічністю та міцністю, легко витримує великі навантаження. Тому вінчики зі сталі підходять і для професійної кухні, і для домашнього використання. Не рекомендується використовувати їх для посуду з антипригарним покриттям, оскільки металеві елементи можуть пошкодити його.
- Силікон. Перевага цього матеріалу полягає в тому, що він не залишає подряпин на посуді. Вінчики з нього часто використовуються при приготуванні заварних кремів та соусів у сотейниках та каструлях з антипригарним покриттям.
Також бувають пластикові прилади. Вони коштують недорого, але не вирізняються високою міцністю. Пластикові моделі підходять лише для домашнього застосування.
Розмір вінчиків
Один із найважливіших параметрів при виборі відповідного вінчика — розмір. До маленьких відносяться аксесуари, довжина яких не перевищує 20 см, до середніх — 20–30 см, а до великих — понад 30 см.
При підборі відповідного варіанта орієнтуйтеся на те, в якому посуді змішуватимете інгредієнти та в якій кількості. Якщо плануєте використовувати неглибокі миски, оберіть маленький або середній аксесуар. Якщо необхідно збивання або змішування інгредієнтів у великих кількостях, наприклад, у професійних цілях, краще купити великий вінчик.
Який вінчик вибрати — поради від Tortino
При виборі вінчика варто враховувати низку критеріїв та факторів:
- Сфера застосування. Для домашнього застосування підійде невеликий аксесуар, а для професійних цілей — довжиною понад 30 см. У другому випадку важливо звертати увагу не тільки на розмір, а й на якість, надійність, здатність витримувати великі навантаження. Також слід враховувати, які страви ви плануєте готувати. Якщо збиватимете яйця або вершки, тоді варто вибрати класичний варіант з пелюстками. Якщо плануєте готувати торти на замовлення із заварним кремом, краще купити віночок у вигляді пружини.
- Частота використання. Якщо зрідка користуватиметеся аксесуаром, купуйте силіконову модель. Для інтенсивного застосування краще підійде металевий вінчик.
- Зручність. Звертайте увагу на ергономічність ручки та інші деталі. Обирайте аксесуар, який зручно лягає в руку, не ковзає, не надто важкий.
Зокрема, ви можете звернути увагу на такі моделі:
- Класичний металевий вінчик. Він підходить для створення простих рецептів.
- Вінчик у вигляді пружинки. Його краще використовувати для складніших рецептів, також ним збивають креми та вершки.
- Силіконовий вінчик. Він створений для змішування та збивання кремової маси, мусу або навіть основи для омлету. Найчастіше він використовується в кондитерській майстерності, де потрібно мати справу з жовтком та білком.
Щоб правильно вибрати вінчик для збивання, варто максимально врахувати всі нюанси. Важливо все: матеріал, розмір, форма, зовнішній вигляд та інші параметри.