UA
RU

Графік роботи: 09:00-18:00, Пн-Пт

Каталог Каталог
Login
Instagram Facebook

Графік роботи:
09:00-18:00, Пн-Пт

0 cart

Каталог товарів

Каталог Каталог

Меню

Графік роботи: 09:00-18:00, Пн-Пт

Instagram Facebook
UA
RU
Головна - Статті - Пектин - що це, і як його використовувати

Пектин - що це, і як його використовувати

У переліку додаткових інгредієнтів, які застосовуються в кулінарії, одне з ключових місць відведено такому компоненту як пектин . Структура полісахариду дозволяє пов'язувати нестійкі маси та надавати їм пружності. Корисні властивості продукту відомі не тільки кулінарам, тому застосування речовини відзначається у фармацевтичній промисловості, що спеціалізується на розробці та випуску біологічно активних добавок до їжі.

Що потрібно знати про пектин, його види та застосування

Процес отримання пектину з рослинних інгредієнтів полягає у кислотній екстракції. Основою для отримання натурального загущувача може стати не тільки яблучна або бурякова маса, але і цитрусові. Для отримання порошку також використовують морські водорості та гарбуз.

На сьогоднішній день кондитерам доступний натуральний пектин у двох товарних різновидах:

  1. Жовтий (незворотній). Продукт у цій формі використовується при виготовленні страв, які не піддаватимуться повторній термічній обробці. Якщо ласощі, приготовані з жовтим пектином нагріти, вони втратить свою структуру. Загущувач такого типу ідеальний для приготування мусів та желе, а також пастили.
  2. NH (оборотний). Такий вид пектин застосовується в продуктах, які нагріватимуться. Примітно, що після остигання джем або варення знову прийме консистенцію, яка була досягнута за рахунок додавання загусника. Ласощі такого типу без побоювання можна використовувати у випічці.

Також є пектин модифікований, який одержують із цитрусових. При підборі найкращого загусника потрібно взяти до уваги подальше використання десерту або їстівного декору. width: 900px;">

Шкода та користь: міфи та реальність

Думки про використання загусника породжують розмови про користь та шкоду продукту. На думку експертів, застосування пектину дозволяє скоротити кількість цукру (який виступає загусником у повидлі, джемі та варенні), а також дозволяє зберегти більше корисних речовин і вітамінів (за рахунок скорочення часу термічної обробки).

Натуральне походження загусника мінімізує можливий шкідливий вплив на людський організм. Страви з цією добавкою можуть бути небезпечні тільки в тому випадку, якщо людина має алергію на продукт, з якого був отриманий загусник. Небезпека для дітей та людей з підвищеною чутливістю викликає перевищення добових норм пектину.

Універсальність пектину дозволяє замінити їм желатин у рецептах, де загущувати потрібно не бульйони, а фруктові пюре. Варто тільки відзначити, що готове желе, мус або інший десерт будуть більш м'якими, ніж з желатином або іншими загусниками. 

Як правильно використовувати продукт у кулінарії

Рослинний компонент, основним завданням якого є надання десертам певної густоти, форми та стійкості, також дозволяє зберегти заготівлю так, як це було б при тривалому варінні. Традиційно порошок застосовують у кількості, вказаній у рецептурі, при приготуванні:

 

  • джемів;
  • фруктове пюре;
  • мармеладу;
  • мусів;
  • пастили.

Також пектин підходить для загущення майонезів, морозива та соусів. Завдяки рослинному компоненту перелічені продукти набувають ніжної желеподібної консистенції. Яблучний загусник можна поєднувати з водорозчинними та жиророзчинними барвниками, какао та цукром, що значно розширює сферу застосування даного типу загусника.

Асортимент натуральних загусників, барвників та товарів для виготовлення їстівного декору, без яких не обійдеться жоден кондитер, представлений у каталозі інтернет-магазину «Тортино».

Замовити пектин, какао, глазурі, розпушувачі, а також водорозчинні та жиророзчинні харчові барвники можна у зручний для себе час. Умови доставки, мінімальна сума замовлення та способи оплати можна дізнатися на сайті або у консультантів, які готові прийти на допомогу при виникненні складнощів із підбором чи пошуком потрібного товару.

Код 1789

Кексниця силіконова

96.00 грн

Код 3546

Качалка силіконова 10 см

59.00 грн

Код 756

Молд Цифри (топер) В738

50.00 грн

Останні публікації
Чи мають харчові барвники негативний вплив на організм?
02.05.2024 19:17
Чи мають харчові барвники негативний вплив на організм?
Протягом багатьох століть людина намагається урізноманітнити свій раціон і зробити їжу максимально а...
Як правильно зробити глазур для паски?
25.04.2024 19:08
Як правильно зробити глазур для паски?
Невіддільна частина великодньої випічки – глазур. Приготування її, як і самої випічки, вимагає дотри...
Як прикрасити паску у 2025: стильні та патріотичні ідеї декору
22.04.2024 19:00
Як прикрасити паску у 2025: стильні та патріотичні ідеї декору
З наближенням великодніх свят у кондитерів і домашніх майстринь питання пошуку ідей для прикрашання ...