UA
RU

Графік роботи: 09:00-18:00, Пн-Пт

Каталог Каталог
Login
Instagram Facebook

Графік роботи:
09:00-18:00, Пн-Пт

0 cart

Каталог товарів

Каталог Каталог

Меню

Графік роботи: 09:00-18:00, Пн-Пт

Instagram Facebook
UA
RU
Головна - Статті - Просто про головне: як приготувати ідеальний шоколадний ганаш

Просто про головне: як приготувати ідеальний шоколадний ганаш

Швидко й оригінально прикрасити торт або десерт не становитиме труднощів за допомогою простого в приготуванні й дуже ефектного на вигляд кондитерського компонента з ідеальним шоколадним смаком, який серед кондитерів усього світу заведено називати ганашем. Ніжний соус нерідко використовується при створенні домашніх цукерок у вигляді трюфелів з какао або як склад для глазурування ягід, фруктів або печива.

Правила варіння шоколадної глазурі

Згідно з рецептурою, якої дотримуються кондитери всього світу, для приготування шоколадної глазурі, відомої як ганаш, можна використовувати шоколад будь-якого різновиду. Для роботи також підійде спеціальна кондитерська глазур, пофарбована в різні кольори.

Рецепт приготування глазурі досить простий. Для отримання порції ганаша достатньо мати:

  • вершки;
  • натуральний шоколад.

Варто зазначити, що пропорція, яка гарантує ідеальний результат, максимально проста. На кожні 100 грамів шоколаду потрібно рівно 100 мл вершків високої жирності.

Сьогодні у продажу також можна відшукати спеціальні суміші, з яких також можна отримати ідеальний компонент для прикрашання тортів і десертів. Такі склади нічим не поступаються на смак або органолептичними властивостями, а використовувати їх не складніше, ніж суху заготовку для заварного крему.

Приготувати класичний ганаш можна двома способами. Для отримання гладкої одноманітної маси можна використовувати гарячу воду (водяну баню) або мікрохвильовку. При дотриманні класичної рецептури, заснованої на використанні вершків і шоколаду, кондитеру потрібно змішати обидва компоненти. При приготуванні глазурі зі спеціальної суміші потрібно чітко слідувати покроковій інструкції, яка наводиться на упаковці.

Щоб приготувати глазур на водяній бані, потрібно попередньо натерти шоколадну плитку на тертці, а потім залити стружку гарячими вершками. Для того, щоб шоколад добре змішався з молоком, масу потрібно ще раз нагріти. З цією метою мисочку з масою ставлять на водяну баню і, при постійному помішуванні, намагаються довести майже до кипіння.

Так само можна прогріти шоколадну масу та вершки високої жирності в мікрохвильовій печі. Дотримуючись рекомендацій кондитерів, які для приготування шоколадної глазурі використовують саме мікрохвильовку, варто обирати режим середньої потужності.

Нагріту масу виймають з місткості з гарячою водою або дістають із печі, і гарненько перемішують. Для подібної роботи підходить вінчик або силіконова лопатка. Перемішувати масу слід ритмічно і бажано робити це в одному напрямку. Для змішування заготовки також можна взяти міксер, але в цьому разі слід обирати режим, що забезпечує мінімальні оберти й потужність.

За необхідності готовий ганаш можна зберігати в холодильнику в тарі, що щільно закривається. Завдяки своєму складу глазур здатна зберегти свою текстуру і смак протягом декількох днів. Для подальшого використання шоколадного соусу потрібно знову нагріти масу будь-яким із доступних способів. Але варто зазначити, що розігрівати ганаш можна тільки один раз.

Де і як замовити інгредієнти для глазурі

Купити продукти для приготування ідеального соусу для тортів, тістечок, заливки ягід і фруктів завжди можна в інтернет-магазині "Тортіно". Швидка доставка по Україні, прийнятні ціни та відмінна якість товарів, представлених у каталозі, основні принципи роботи компанії.

На сайті реалізовано можливість оформлення облікового запису ("особистого кабінету"). Це дає змогу не тільки швидко робити замовлення, а й накопичувати бонусні бали, внаслідок яких завжди можна отримати знижку під час кожної наступної покупки. Для оптових покупців також діє спеціальна пропозиція, що дає змогу купити продукти для приготування тортів, кексів, солодкої випічки, крему і навіть домашнього морозива дуже вигідно.

Останні публікації
Чи мають харчові барвники негативний вплив на організм?
02.05.2024 19:17
Чи мають харчові барвники негативний вплив на організм?
Протягом багатьох століть людина намагається урізноманітнити свій раціон і зробити їжу максимально а...
Як правильно зробити глазур для паски?
25.04.2024 19:08
Як правильно зробити глазур для паски?
Невіддільна частина великодньої випічки – глазур. Приготування її, як і самої випічки, вимагає дотри...
Як прикрасити паску у 2025: стильні та патріотичні ідеї декору
22.04.2024 19:00
Як прикрасити паску у 2025: стильні та патріотичні ідеї декору
З наближенням великодніх свят у кондитерів і домашніх майстринь питання пошуку ідей для прикрашання ...