UA
RU

Графік роботи: 09:00-18:00, Пн-Пт

Каталог Каталог
Login
Instagram Facebook

Графік роботи:
09:00-18:00, Пн-Пт

0 cart

Каталог товарів

Каталог Каталог

Меню

Графік роботи: 09:00-18:00, Пн-Пт

Instagram Facebook
UA
RU
Головна - Статті - Рецепт пишного Бісквіту, який не опадає

Рецепт пишного Бісквіту, який не опадає

Бісквіт — це класичний десерт, котрий любить безліч людей. Однак багато господинь точно знають, що приготувати його ще те випробування. Здавалося б, що складного у приготуванні бісквітних коржів. Інгредієнти усі стандартні, жодних складних процесів немає. Проте випікання коржів – це пів біди. Найвідповідальніший момент – це приготування таких коржів, які б не опадали.

В інтернеті можна знайти велику різноманітність рецептів, серед яких існує маса начебто перевірених роками способів приготування бісквіта. Але за переходу до практичних дій, реальність інша.

Тому ми знайшли ідеальний рецепт бісквіта, який зможе приготувати кожен і бути впевненим, що він не впаде.

Десятки проб, велика кількість невдалих дублів, допомогли з'ясувати всі нюанси та секрети, які допомогли зрештою створити ідеальний класичний рецепт бісквіта.

Які інгредієнти входять до бісквіта

Бісквіт — унікальний десерт, для якого потрібен мінімум інгредієнтів. Щоб створити бісквіт, який не падає, знадобляться:

  • яйця – 5 штук;
  • борошно – 150 гр;
  • цукор – 150 гр.

Важливо відразу відзначити, що всі інгредієнти мають бути виміряні з точністю. Варіант додавання компонентів на око може стати провальною ідеєю та призвести до опадання коржа. Борошно та цукор при ідентичній вазі мають різні об'єми, що може стати першою помилкою на шляху приготування ідеального бісквіту.

Важливо заздалегідь підготувати форму для випікання. Тісто не повинно стояти, їм потрібно відразу заповнювати форму та відправляти його в духовку. Використовуючи рецепт бісквіта на 5 яєць, рекомендується брати роз'ємні форми, які допоможуть полегшити процес приготування.

Важливо! Перед приготуванням форму слід застелити пергаментом, а боки змастити вершковим маслом. Це допоможе запобігти прилипання коржа під час зростання.

Всі зазначені інгредієнти розраховані на стандартну форму 20 см діаметром і 6 см заввишки.

Готуємо бісквітне тісто

Приступаючи до приготування бісквіту, варто заздалегідь подбати, щоб яйця були кімнатної температури. Для цього їх необхідно дістати за 30 хвилин до початку приготування коржа.

Згідно з рецептом пишного бісквіта для початку потрібно помістити яйця в суху миску, додати в них цукор і на невеликій швидкості за допомогою міксера змішати складові до однорідної маси. Слід перевірити, щоб усі крупинки цукру розчинилися.

Після повного розчинення цукру можна додати швидкості міксеру і добре збити суміш до збільшення в два-три рази. Як правило, для цього варто виділити 5-7 хвилин, але все залежить від потужності використовуваного приладу.

Перевірити рівень збитості яєчної суміші можна легким способом. Для цього достатньо підняти віночки міксера і перевірити, чи стікає з них суміш. Якщо так – потрібно збивати ще, а якщо ні – то яєчна маса готова і можна переходити до наступного кроку.

В отриману суміш потроху просіяти борошно. Вимішувати тісто, слід поступово, акуратними рухами. Рекомендується використовувати силіконову лопатку. Рухи мають бути повільними та відбуватися зверху вниз. Швидке замішування може порушити структуру маси, що призведе до втрати легкості.

Борошно варто просіювати повільно, щоб воно встигало розподілитись по всій масі. Тісто не повинно містити грудочок. Замісивши до однорідної форми, можна перекладати їх у підготовлену форму. Заповнювати до верху не варто, в ході випікання корж зростатиме і в нього має бути для цього місце.

Випікання коржа – найвідповідальніший момент. Саме на цьому етапі більшість розслабляється і припускається низки помилок. Неправильно підібрана температура для випікання – це один із найважливіших критеріїв, який відповідає за те, щоб бісквіт не опав. При низьких градусах корж може піднятися, проте його центр залишиться впалим, що призведемо до поганого результату.

Висока температура приведе до швидкого підняття і покриття рум'янцем коржа, проте сам бісквіт не встигне пропікатися, залишившись усередині сирим.

Важливо вгадати з оптимальною температурою, щоб створити ідеальний корж. Визначити єдиний показник градусів у духовій печі досить складно. Кожне обладнання має свої особливості, що змусить господарок трохи експериментувати перед приготуванням ідеального коржа.

Рекомендується відправляти форму з тестом у прогріту заздалегідь духовку до 170 градусів, ставлячи його на середній рівень. Режим варто підбирати, щоб одночасно прогрівалися верх та низ.

Час випікання становить приблизно 50 хвилин. Весь цей період варто стежити за коржем та контролювати ступінь його готовності та підняття.

Правильно приготовлений корж не опадає після приготування. Достатньо пройтися ножем по краях і дістати готовий корж.

Особливості випічки бісквіта

Для приготування ідеального бісквіта недостатньо просто дотримуватися загальних рекомендацій, рецепт домашнього бісквіта включає і деякі тонкощі. Необхідно також дотримуватися всіх секретів та нюансів приготування:

  1. При змішуванні яєць і цукру багато досвідчених господинь ставлять миску на водяну баню і піддають суміш легкому нагріванню. Це дає можливість швидко розчинити усі крупинки цукру. Важливо перевіряти пальцем, щоб суміш була нагріта трохи. У жодному разі, не можна сильно нагрівати масу і тим більше доводити до закипання.
  2. Процес випікання слід постійно контролювати. Важливо перевірити, щоб корж швидко піднімався, але процес зарум'янювання повинен проходити поступово. Якщо корж швидко почав рум'янитися, варто зменшити температуру. Якщо у коржа боки піднімаються, а центр немає – температуру варто навпаки збільшити.
  3. Вибирати потрібно лише якісні продукти. Борошно має бути вищого сорту з високим показником клейковини.
  4. Хорошим рішенням буде збивати жовтки окремо від яєць. Білки потрібно брати охолоджені та збивати до густини. Після чого поступово вводити суміш із жовтка і цукру, акуратно перемішуючи.
  5. Не можна перезбивати тісто. Довге збивання призведе до того, що корж буде гумовим і не матиме необхідних властивостей.
  6. Можна експериментувати зі спеціями та барвниками. Провідні кондитери світу радять не боятися додавати корицю, бадьян, аніс, какао в коржі. Вони допоможуть створити неповторний смак готового десерту.

Створення ідеального бісквіту можливо шляхом спроб і помилок. Не варто переживати, якщо з першого разу корж не вдався. Бісквіт - це досить примхливе тісто, з яким доведеться помучитися, перш ніж створити ідеальний варіант. Однак результат точно вартий усіх зусиль. Всі домочадці та гості точно будуть у захваті від повітряного тіста, яке тане у роті.

Підсумки з випікання бісквіта

Незалежно від віянь сучасної моди бісквіт – це вічна класика, яка завжди буде популярною. У будь-якому хорошому закладі можна знайти бісквітний корж, який подається у цікавому поєднанні з різними кремами та прикрасами. Однак варто пам'ятати, що за всією цією красою стоїть велика праця у створенні ідеального тіста, яке не повинно потрапити в процесі приготування.

На основі бісквіта можна створити величезну кількість десертів, які вражають своїми смаковими поєднаннями. Один торт “Червоний оксамит” чого вартий. Подавати готовий десерт можна з різними топінгами, ягодами та фруктами.

Можна сміливо сказати, що бісквіт – це той варіант тесту, з яким має подружитись кожна господиня. Нехай перше знайомство не завжди вдале, проте, зав'язавши з ним стосунки, можна бути впевненим, що результат виправдає очікування.

Останні публікації
Чи мають харчові барвники негативний вплив на організм?
02.05.2024 19:17
Чи мають харчові барвники негативний вплив на організм?
Протягом багатьох століть людина намагається урізноманітнити свій раціон і зробити їжу максимально а...
Як правильно зробити глазур для паски?
25.04.2024 19:08
Як правильно зробити глазур для паски?
Невіддільна частина великодньої випічки – глазур. Приготування її, як і самої випічки, вимагає дотри...
Як прикрасити паску у 2025: стильні та патріотичні ідеї декору
22.04.2024 19:00
Як прикрасити паску у 2025: стильні та патріотичні ідеї декору
З наближенням великодніх свят у кондитерів і домашніх майстринь питання пошуку ідей для прикрашання ...