Сирні пироги – улюблена страва багатьох ласунів. На відміну від кремових тортів, їх можна зробити дієтичнішими, що дає таким виробам незаперечну перевагу перед іншими десертами. При цьому, незважаючи на менший вміст жиру та цукру, вони зберігають свій ніжний смак.
Сьогодні ми поговоримо про різні рецепти сирних тортиків. Гарантуємо, що серед них кожен читач знайде десерт і для себе, виходячи з особистих смакових уподобань та допустимої кількості калорій.
1.Сирний торт без випічки в домашніх умовах
Простий і швидкий рецепт, який не вимагає випікання, а тому підійде абсолютно для будь-якої господині за будь-яких умов.
Нам знадобляться:
- свіже пісочне печиво – 200 г;
- вершкове масло - 100 г;
- сирна продукція за смаком – 400 г;
- сметана – 350 г;
- цукор – 110 г;
- вода – 100 мл;
- ванілін – 1 уп.;
- желатин – 10 г;
- желе – 1 уп.;
- фрукти та ягоди до смаку.
Найкраще для цього десерту підходить прикраса з полуниці, персиків або абрикос.
Приступаємо до готування:
- Добре розминаємо печиво в мисці. Розтоплюємо наше масло і додаємо в крихту, що вийшла. Добре перемішуємо масу до однорідного стану.
- Перекладаємо наш імпровізований бісквіт у посуд з плоским дном та вирівнюємо його за площею.
- В іншій мисці змішуємо сметану, сир, цукор та ванілін, збиваємо все за допомогою блендера.
- Розчиняємо наш желатин у воді і після повного остигання вливаємо в наш крем. Перемішуємо.
- Заливаємо сирною масою наш коржик і відправляємо десерт на пару годин у холодильник.
- Застиглий торт прикрашаємо фруктами.
- Заливаємо їх зверху фруктовим желе. Знову відправляємо у холодильник до повного застигання.
Такий десерт зможе приготувати навіть дитина. При цьому смак та зовнішній вигляд пирога приємно здивує домашніх та гостей.
2. Простий сирний торт на сковороді
Якщо духовки немає, а тортик пекти хочеться, то можна зробити це на сковорідці.
Для цього нам знадобляться:
- сир – 180 г;
- яйце – 3 шт.;
- цукор – 100 г для тіста та 150 г для крему;
- борошно – 180 г;
- сметана – 300 г;
- молоко – 180 г;
- вершкове масло - 75 г;
- чайна ложка соди;
- 2 столові ложки крохмалю.
В даному рецепті рекомендується використовувати кукурудзяний крохмаль, проте через його відсутність можна обійтися й іншим.
Процес приготування:
- Починаємо з крему. Змішуємо 2 яйця, цукор, молоко, сметану, олію та крохмаль. Варити близько п'яти хвилин на слабкому вогні, постійно помішуючи.
- Для тіста змішуємо в посуді яйце, цукор та сирок, потроху всипаючи борошно та соду.
- Робимо з отриманого тесту ковбаску і розрізаємо її на вісім шматочків, кожен з яких розкочуємо в тонкий корж.
- Кожен корж обсмажуємо на сковорідці з двох сторін до золотистого кольору.
- Складаємо наші коржі один на одного, промазуючи їх кремом. Також добре покриваємо кремом поверхню десерту.
Отриманий тортик дуже схожий на заварний зовні, і навіть до смаку, але робиться куди швидше.
3. ПХ сирний торт у домашніх умовах
Присвячується тим, хто ретельно стежить за своєю фігурою. ЗСЖ – не привід відмовляти собі у ласощі!
Інгредієнти:
- борошно – 10 г;
- яйця – 2 шт.;
- какао – 15 г;
- крохмаль – 12 г;
- щіпка розпушувача;
- йогурт – 180 г;
- нежирний сир – 250 г;
- молоко – 90 мл;
- желатин – 12 г;
- вишня – 250 г;
- вода, сіль.
Оберіть для себе підсолоджувач. Це може бути фруктоза, аспартам, стевія тощо.
Починаємо приготування:
- Збиваємо яєчні білки разом з цукрозамінником, поки не побачимо гарну піну.
- Жовточки збиваємо окремо із сіллю та цукрозамінником.
- Змішуємо какао, борошно, крохмаль, розпушувач і засипаємо це все в жовтки. Добре працюємо блендером.
- При отриманні однорідної маси додаємо в суміш та білки, збиваємо.
- Масу переливаємо у форму для випікання та відправляємо в духовку на 15 хвилин при 180 градусах.
- На отриманий бісквіт одягаємо формувальне кільце.
- Збиваємо йогурт, молоко, сир і цукрозамінник. Розчиняємо желатин і заливаємо його сюди.
- Сумішшю заливаємо наш корж і відправляємо на кілька годин у холодильник.
- Акуратно вичавлюємо з вишні сік, додаємо в нього желатин, чекаємо, коли маса охолоне.
- Вишні без кісточок викладаємо поверх торта та заливаємо все це вишневим соком.
За кілька годин ви отримаєте чудовий і, що найголовніше, низькокалорійний ПХ десерт.
4. Покроковий рецепт сирного торта з фруктами
Фрукти завжди чудово поєднувалися з сиром, тому не використовувати їх для приготування сирного пирога було б злочином!
Нам знадобляться:
- сир ½ кг;
- пісочне печиво – 240 г;
- вершкове масло – 90 г;
- цукрова пудра – 180 г;
- борошно – 30 г;
- сметана – 50 г;
- желатин – 15 г;
- ківі, банани.
Найкраще використовувати кунжутне борошно - воно дасть ніжний горіховий аромат.
Процес приготування:
- Дуже дрібно подрібнюємо печиво будь-яким зручним способом.
- Додаємо в крихту вершкове масло і перемішуємо, після чого тонко укладаємо у форму.
- Сир, пару середнього розміру бананів, сметану та цукрову пудру змішуємо і збиваємо до однорідності.
- Вливаємо в масу, що вийшла, 10 грамів розчиненого желатину, заливаємо нею наш корж.
- Зверху тонкими слайсами викладаємо ківі і заливаємо 5 грамами розчиненого у воді желатину. Ставимо торт на ніч у холодильник.
Тонкий банановий аромат не залишить нікого байдужим до цього десерту.
5. Сирний торт без випічки з печивом та желатином
Найпростіший десерт, що має найніжніший смак, який чудово підійде до вечірнього чаю або какао.
Нам знадобляться:
- сир – 250 г;
- сметана – 250 г;
- цукор – 100 г;
- ванільний цукор – 10 г;
- шоколадне печиво – 130 г;
- чверть склянки води;
- шоколад або шоколадне присипання.
Як прикраси можна використовувати будь-яку кількість шоколаду на ваш смак.
Приготування:
- Сметану, сир, цукор змішуємо та збиваємо до однорідної маси, заливаємо сюди розчинений желатин.
- Печиво повністю укладаємо на дно форми, обмазуємо його нашим кремом. Робимо в такий спосіб кілька шарів.
- Посипаємо шоколадом та відправляємо в холодильник на ніч.
За смаком можна також додати в цей десерт сухофрукти, горіхи або насіння як прикраса, так і як начинка.
6. Сирний торт зі збитими вершками
Солодкий десерт, який чудово підійде як на кожен день, так і для святкового столу.
Інгредієнти:
- борошно – 300 г;
- сир – 350 г;
- вершкове масло - 150 г;
- сметана – 50 г;
- цукрова пудра – 170 г;
- ванільний цукор – 5 г;
- вершки – 250 г;
- цукор – 150 г;
- два яйця;
- столова ложка кефіру;
- імбирний порошок – 15 г;
- цукати;
- розпушувач, сода, сіль.
Якщо вам ліньки збивати вершки, то можна купити вже збиті – їх ми наноситимемо на поверхню торта.
Приготування:
- Збиваємо кефір з яйцями, цукром та сіллю.
- Додаємо в суміш розтоплене вершкове масло (не гаряче).
- Потроху додаємо борошно з розпушувачем, содою та імбирним порошком.
- Збиваємо масу до отримання однорідного складу.
- Заливаємо у форму та відправляємо в духовку на півгодини при 180 градусах.
- Для нашого крему збиваємо сир, олію, сметану та цукор. Цим кремом обмазуємо корж.
- Прикрашаємо торт збитими з цукром вершками та цукатами.
Десерт готовий! Можна залишити торт у холодильнику на пару годин і дати йому трохи просочитися.
7. Сирний торт зі сметанним кремом
Легкий та соковитий тортик, від якого просто неможливо відірватися!
Нам знадобляться:
- сир – 350 г;
- вершкове масло - 125 г;
- цукор – 150 г;
- пакетик ванільного цукру;
- сметана – 180 мл;
- цукрова пудра – 150 г;
- чайна ложка соди;
- шоколад та мармелад.
Також для прикрас можна використовувати цукати або сухофрукти. Той самий чорнослив відмінно поєднується з цим десертом.
Приготування:
- Добре розминаємо сир разом з цукром і маслом.
- Засипаємо в цю масу борошно.
- Додаємо гашену соду.
- Мішаємо тісто, поки воно не буде готове. Даємо йому трохи полежати.
- Ділімо тісто на п'ять рівних частин, кожну з яких розгортаємо в коржик товщиною приблизно 5 мм.
- Отримані коржі смажимо на сковороді з двох сторін (без олії).
- Складаємо торт у кілька шарів, щедро змащуючи коржі сметаною збитою із цукром.
- Посипаємо десерт шоколадом або мармеладом і ставимо в холодильник на 3-4 години.
Торт вийде таким ніжним і солодким, що його захочеться їсти ложкою!
8. Смачний торт з сиру зі згущеним молоком
Для ласунів відмінно підійде цей простий і швидкий рецепт, що не потребує випічки.
Інгредієнти:
- сир – ½ кг;
- згущене молоко – 150 мл.
- пісочне печиво – 100 г;
- вода – ¼ склянки;
- желатин – 10 г;
- шоколадні краплі та шоколад.
Рекомендуємо використовувати саме чорний гіркий шоколад – він чудово впорається із завданням відтінити насолоду торта.
Готуємо нам десерт:
- Заливаємо сир згущеним молоком і добре їх змішуємо.
- Додаємо в цю масу розтоплений желатин.
- Всипаємо шоколадні краплі. Можна взяти подрібнений шоколад.
- Сюди ж додаємо ламане шматками печиво.
- Ставимо торт у холодильник на пару годин.
- Дістаємо і рясно посипаємо тертим шоколадом.
Так просто і так смачно! Ваші домашні будуть дуже приємно вражені.
9. Торт молочна дівчинка з сирним кремом
Найніжніший десерт, який так і проситься, щоб його виклали в інстаграм!
Нам знадобиться:
- пекарський пергамент;
- два яйця;
- банка згущеного молока;
- сир – 250 г;
- йогурт – 50 г;
- цукрова пудра – 70 г;
- ванільний цукор – 10 г;
- столова ложка борошна;
- розпушувач – 10 г;
- сіль;
- ягоди.
Також запасіться маленьким шматочком білого шоколаду для посипання десерту.
Готуємо:
- Збиваємо яйця з невеликою кількістю солі.
- Заливаємо сюди згущене молоко, засипаємо потроху борошно, продовжуючи збивати.
- Коли тісто почне нагадувати за консистенцією сметану, починаємо ложкою наносити його на пекарський пергамент. Робимо 6-7 невеликих коржів.
- Відправляємо в духовку на 5 хвилин при 180 градусах.
- У готових коржів зрізаємо краї, щоб вони вийшли ідеально рівними та круглими.
- Для крему змішуємо в посудині сир та йогурт, додаємо цукор, збиваємо.
- Обмазуємо коржі і сам торт кремом, що вийшов.
- Посипаємо тертим білим шоколадом.
Прикраса торта обмежується тільки вашою фантазією: фрукти, ягоди, живі квіти – пускайте все, що вам заманеться!
10. Сирно-шоколадний торт у духовці
Останній у списку наших сьогоднішніх рецептів, але не останній за значимістю. Не надто солодкий та дуже ніжний десерт.
Нам потрібні:
- борошно – 400 г;
- вершкове масло – 250 г;
- сир – 500 г;
- три яйця;
- сметана – 150 г;
- ванільний цукор – 10 г;
- цукор – 250 г;
- какао – 70 г.
Какао можна взяти трохи більше, якщо ви любите насичені шоколадні десерти.
Процес приготування:
- Форму для запікання добре промазуємо вершковим маслом.
- Борошно (350 г), масло, цукор (100 г) і какао разом перетираємо в крихту.
- В іншій ємності збиваємо сметану, яйця, сир і цукор і борошно, що залишилися.
- 50% шоколадної крихти викладаємо на дно ємності та заливаємо все сирною масою.
- Зверху посипаємо рештою шоколадної крихти.
- Відправляємо на годину в духовку при 180 градусах.
Приголомшливий десерт, який чудово поєднується з ранковою кавою.
Головна порада: завжди використовуйте тільки якісну кондитерську сировину. Тільки це гарантує, що ваші чізкейки будуть ніжними та смачними. Вдалих кулінарних подвигів!