UA
RU

Графік роботи: 09:00-18:00, Пн-Пт

Каталог Каталог
Login
Instagram Facebook

Графік роботи:
09:00-18:00, Пн-Пт

0 cart

Каталог товарів

Каталог Каталог

Меню

Графік роботи: 09:00-18:00, Пн-Пт

Instagram Facebook
UA
RU
Головна - Статті - Шоколадна глазур: поширені помилки

Шоколадна глазур: поширені помилки

Прикраса з шоколадної глазурі здатна перетворити на шедевр найпростіший за складом торт. Завдяки асортименту та кольоровій гамі кондитери мають можливість реалізувати свої найсміливіші задуми.

З приготуванням впорається навіть майстер-початківець. Але для того, щоб результат перевершив усі очікування, потрібно дотримуватися технології приготування. В іншому разі є ризик того, що покриття матиме занадто не презентабельний вигляд.

Приготування глазурі в домашніх умовах

Класична шоколадна глазур складається зовсім не з розтопленого шоколаду, хоча саме цей продукт є основою. Для додання потрібної консистенції та блиску до 200-м грамам темного шоколаду з високим вмістом какао потрібно додати всього 2 інгредієнти:

  • 100 мл рідких вершків (33%);
  • 2 столові ложки вершкового масла.

У рецептах іноді трапляються ще 2 компоненти: цукрова пудра і ваніль. Але їхнє використання необов'язкове.

Найпростіший спосіб приготування шоколадної глазурі для випічки містить кілька кроків:

  1. Шоколад натерти на тертці, а потім перекласти його в середню миску.
  2. В окремій каструлі на середньому вогні нагріти вершки до появи бульбашок по краях місткості.
  3. У вершках розтопити вершкове масло, перемішуючи його до повного розчинення.
  4. Вершково-масляну суміш гарячою перелити в миску до шоколаду.
  5. Шоколад, що почав танути від вершків, нагрітих до високої температури, потрібно перемішувати силіконовою лопаткою.

Щойно маса стане однорідною на вигляд, її можна буде брати для роботи. За бажанням додати солодкості можна використовувати цукор. Шоколадний присмак глазурі можна підкреслити за допомогою ванільного екстракту. Підсолоджувач (цукор, стевію або фруктозу), а також ароматизатор додають у вершки.

Готову масу слід використовувати одразу після приготування. Правильно приготована маса добре розтікається по поверхні випічки. Варто тільки зазначити, що за допомогою глазурі не вийде вирівняти нерівності на коржі. Саме тому заливку наносять на підготовлену поверхню.

Працювати з глазур'ю потрібно дуже швидко. Важливо не допустити застигання шоколадної маси. Заливку, що починає густіти, можна гріти. Але робити це бажано на водяній бані за постійного помішування.

Помилки під час роботи з глазур'ю: причини та наслідки

Попри гадану простоту приготування і нанесення, робота з глянцевою глазур'ю вимагає вправності та навичок. Порушення технології або помилки під час декорування призводять до того, що покриття:

  • стає каламутним;
  • розтріскується;
  • тече (не застигає).

Помутніння покриття спричиняє потрапляння конденсату. Це трапляється тоді, коли в морозильник ставиться торт із покриттям, що не охололо. Нерідко причиною проступання каламутних ділянок пов'язано і з тим, що глазур наносили на теплі або занадто холодні коржі. Для уникнення подібного роду проявів важливо, щоб і коржі, і заливка були однієї температури.

Розтріскування глянцевої глазурі зазвичай є наслідком невідповідності консистенції або нанесення на нерівну поверхню. Багато кондитерів-початківців вважають, що за допомогою шоколадного покриття можна приховати "гріхи" верхнього шару, але це неправильний спосіб. Розтікання глазурі після охолодження (рухливість покриття) є наслідком порушення пропорцій або використання шоколаду з низьким вмістом какао-олій, що відповідають за щільність готового продукту.

Щоб не припуститися помилок і отримати ідеальну на смак і відмінну за консистенцією глазур, потрібно використовувати інгредієнти вищої якості. Шоколадні дропси з високим вмістом какао і плитки потрібно брати тільки від найкращих виробників. Вершки мають бути жирними, а вершкове масло - натуральним.

Якісні продукти для приготування шоколадної та будь-якої іншої глазурі для покриття тортів можна купити в інтернет-магазині "Тортіно". Усі товари, представлені в каталозі, можна отримати в будь-якому населеному пункті України - здійснюється доставка.

Останні публікації
Чи мають харчові барвники негативний вплив на організм?
02.05.2024 19:17
Чи мають харчові барвники негативний вплив на організм?
Протягом багатьох століть людина намагається урізноманітнити свій раціон і зробити їжу максимально а...
Як правильно зробити глазур для паски?
25.04.2024 19:08
Як правильно зробити глазур для паски?
Невіддільна частина великодньої випічки – глазур. Приготування її, як і самої випічки, вимагає дотри...
Як прикрасити паску у 2025: стильні та патріотичні ідеї декору
22.04.2024 19:00
Як прикрасити паску у 2025: стильні та патріотичні ідеї декору
З наближенням великодніх свят у кондитерів і домашніх майстринь питання пошуку ідей для прикрашання ...