Кожен кондитер знає, що для реалізації ідей потрібно не тільки мати якісні продукти та компоненти, але й придбати набор корисних пристроїв, які полегшують працю. Список інструментів, за допомогою яких створювати шедеври стає легко, кожен майстер збирає індивідуально для себе. При цьому колекція кожного з них має 10 предметів, без яких не можна обійтися.
Топ-10 інструментів для легкого старту
Для створення тортів та тістечок, а також унікальних дизайнерських прикрас на капкейки та кекси, а також для правильної підготовки тіста та кремів потрібно мати не тільки інвентар, а й хороші потужні та точні прилади. Кожен із предметів, про які йтиметься далі, має велике значення.
Незважаючи на те, що без багатьох із них донедавна кондитери обходилися, сьогодні немає сенсу відмовлятися від покупки. Всі інструменти мають тривалий термін експлуатації, а їхня ціна окупиться в кількох роботах.
Армований силіконовий килимок
Силиконовий килимок з особливим покриттям, яке дозволяє різати на ньому тісто за допомогою ножа, вирубок ;і пластикових лопаток, знадобиться не тільки для розкочування та оброблення тіста, але і для його замісу та формування. Лінійка та круги з кроком 1 сантиметр дозволять мінімізувати втрати продуктів та прискорити підготовку коржів та заготовок.
Асортимент килимків дозволяє підібрати килимок за розміром та кольором, а також щільності. Деякі різновиди килимком можна використовувати як підстилку на лист, тим самим позбавляючи витрат на покупку пергаменту.
Кондитерські лопатки
У переліку пристосувань, які стануть у нагоді при приготуванні тіста, заварних кремів та здійснення інших дій, знадобляться лопатки. Серед найулюбленіших у кондитерів видів виділяють силіконові. Особливий склад гуми дозволяє швидко і легко збирати рідке тісто по стінках миски або каструлі, перемішувати густий крем при варінні або змішуванні, а також легко розподіляти глазур на поверхні торта. Перевагою є те, що силікон не нагрівається і не плавиться при контакті з гарячою поверхнею.
Особливо цікавим пристроєм, що полегшить роботу кондитерів, є вигнута металева лопатка довжиною близько 25 сантиметрів. З її допомогою легко обмазувати краї тортів, а також вирівнювати основу під мастикою. Лопатка підходить для роботи з масляними кремами і стане в нагоді при укладанні заварного. Знайдеться у кондитерському застосуванні та виробам з дерева. Найчастіше дерев'яні лопатки використовуються при помішуванні джемів та мармеладів.
Кондитерські мішки та насадки до них
Кількість кондитерських насадок перерахувати складно. Пристосування можна купити поштучно та наборами. На думку досвідчених майстрів перевагу слід віддавати комплектам з 8-10 штук, а відсутні насадки насадки. a> докупити за необхідності.
До недавнього часу замість кондитерських мішків використовували шприц. Для роботи з ним потрібна вправність, адже для того, щоб створити красиву квітку або промалювати картинку на пряниках або печиво, потрібно довго тренуватися. Досвідчені спеціалісти і сьогодні користуються саме шприцами.
Використання кондитерських мішків цікаво тим, хто прикрашає торти різнокольоровими квітами або викладає картинки зі складними сюжетами або готує кольоровий зефір. У пакетах витратний матеріал можна залишити на деякий час.
Сіто
Просіювання борошна та змішування сухих інгредієнтів – основні способи застосування сита в кондитерській справі. Класичне сито є сіткою (металевою або капроновою), натягнутою на кільце. Спочатку сито мало дерев'яне кільце. Зараз все частіше обід виготовляють із жерсті. Діаметр кільця, як і розмір осередків сита, може бути різним.
Удосконалена модель сита є металевим кухлем, усередині якого встановлена лопата. У рух лопаті наводить пружина, вмонтована в ручку. Пристосування для просіювання борошна в більшості випадків вміщує склянку борошна.
Міксер та блендер
За допомогою блендера можна подрібнювати горіхи або сухофрукти, але й за умови наявності віночка збивати невелику кількість білків або вершків. Міксер є пристосуванням, використання якого полегшує приготування кремів та заміс тесту.
Щодо вибору блендера варто сказати про те, що найкращим варіантом стане багатофункціональний пристрій, що складається з подрібнювача, віночка та занурювальної частини. При виборі міксера важливо визначитися із типом. Останнім часом великої популярності набувають апарати планетарного типу. При цьому варто відзначити, що потреба в такому дорогому і потужному агрегаті є лише у тих кондитерів, які мають достатній обсяг роботи.
При пошуку потрібної моделі слід звертати увагу на потужність, кількість швидкостей та виробника. Якісний блендер або міксер не може коштувати дешево, тому тим, кому пристрої потрібні для постійної роботи, доведеться вкласти в обладнання досить велику суму грошей.
Ніж для бісквіту
Особливий тип ножа із зазубреним лезом, довжина якого досягає 30 см, знадобиться для акуратного оброблення коржів. Ніж такого виду легко розріже не лише бісквіт, а й розпустить сметанник та крихкий кекс.
Ніж для бісквіту відрізняє особливий тип зубців. Завдяки їхній формі вдається розрізати пористу випічку, не торкнувшись ніжної структури. Довжина ножа дозволяє зробити розріз круглих коржів та заготовок прямокутної форми.
Поворотний столик
Пристосування такого типу дозволить легко та дуже швидко зібрати та прикрасити торт. Поворотна основа незамінна при роботі з мастикою та глазур'ю, а також дозволяє рівномірно нанести малюнок із крему на поверхню тістечок та боковину тортів.
Обертова підставка в ідеалі повинна мати діаметр близько 27 см. Розміру основи вистачить для укладання коржів класичного розміру та прикраси випічки меншого формату або з нестандартними контурами.
Аналогом поворотного столика є «гвоздик», за допомогою якого є можливість створити чудові кремові троянди, хризантеми, ромашки та інші квіти невеликого формату з безліччю пелюсток, а також оригінальний зефір.
Розсувне кільце
Пристрій, який у кондитерів прийнято називати кільцем, призначений для створення тортів правильної форми. За допомогою кільця можна легко обрізати корж до потрібного розміру, а також оформити «корж» із желе, заливання з шоколаду або прошарок з повітряної безе.
Розсувне кільце з піддоном є листом для випікання. Вигідним придбанням можна назвати комплект із кільцями різного розміру, які дозволять готувати коржі для збирання багатоярусних тортів. Деякі комплекти також включають роз'ємні кільця у формі квадрата, сердець або зірок.
Електронні ваги
Спекти смачний та пишний бісквіт або приготувати розсипчасте печиво з печатками можна лише за дотримання пропорцій. Приготувати тісто чи крем, орієнтуючись на обсяг чи одиниці, неможливо.
Дотримати рецептуру і відміряти точну вагу продуктів і сухих барвників можна тільки за допомогою ваг. Оптимально, щоб ці ваги мали градацію до грама та дозволяли зважувати продукт масою хоча б від двох грамів. Більшість електронних кухонних ваг середнього цінового сегменту відповідають цим критеріям.
Стеки для мастики
Кондитерам, які використовують мастику, обов'язково потрібно купити набір спеціальних лопаток, які дозволять наносити тиснення, оформляти отвори і надавати привабливий зовнішній вигляд дрібним деталям на фігурках, кольорах та інших елементах.
У каталогах магазинів, які займаються продажем пристроїв для полегшення праці кондитера, можна знайти як дешевші варіанти (пластикові), так і купити лопатки з нержавіючої сталі, які прослужать не одне десятиліття.
Де купити інструменти в Україні
Великий вибір якісних інструментів, необхідних для кондитера, купити з доставкою можна в інтернет-«Тортино». Невисокі ціни, швидка обробка замовлень і якість від перевірених часом виробників – це головні переваги співпраці.
У переліку товарів можна знайти не тільки спеціальні пристрої для роботи з шоколадом, а також
- мастикою;
- глазурю; желе та іншими складними у застосуванні складами.
Також у каталозі магазину можна підібрати барвники, якісне борошно, какао та розпушувачі, без яких випічка не буде ідеальною.
При виникненні складнощів з вибором або потреби в додаткових характеристиках товару консультуйтеся з фахівцями. Для зв'язку передбачена спеціальна форма, а також номери телефону.