UA
RU

Графік роботи: 09:00-18:00, Пн-Пт

Каталог Каталог
Login
Instagram Facebook

Графік роботи:
09:00-18:00, Пн-Пт

0 cart

Каталог товарів

Каталог Каталог

Меню

Графік роботи: 09:00-18:00, Пн-Пт

Instagram Facebook
UA
RU
Головна - Статті - Торт "Рафаелло": як приготувати в домашніх умовах

Торт "Рафаелло": як приготувати в домашніх умовах

Ломаючи голову над пошуком оригінального рецепту смачного та ніжного домашнього торта, багато кулінарів зупиняють увагу на варіанті під назвою «Рафаелло». Тільки прочитавши назву, в голові спливає образ повітряних білосніжних цукерок, покритих кокосовою стружкою . І відразу ж хочеться приготувати ці ласощі до святкового столу.

Інвентар, продукти та їх вибір

Торт, який за смаком нагадує улюблений багатьма повітряний десерт, зможе приготувати навіть кондитер-початківець.

Для роботи з тестом, виготовлення крему та складання потрібно мати кілька глибоких мисок або каструль, форму для випікання бісквіту, віночок, силіконову лопатку, міксер та сито для просіювання муки. Також знадобиться ніж, яким можна легко розрізати бісквітний корж. Оптимально мати під рукою кухонні ваги, за допомогою яких можна відміряти необхідну кількість сухих продуктів, та мірні ложки. Для складання можна використовувати поворотний столик, але його відсутність не така критична.

Для приготування основи домашнього торта, який на смак нагадуватиме улюблений багатьма десерт від італійської кондитерської компанії «Ферреро», потрібно підготувати:

  • борошно;
  • розпушувач;
  • олія;
  • цукор;
  • сіль;
  • яйця;
  • ванілін;
  • коньяк.

Згідно з рецептурою для однієї порції потрібно 250 борошна, 1 пакетик розпушувача, 4 яйця, 3 столові ложки рослинної олії та 200 грамів цукру. Також у складі коржів є щіпка солі, а для надання приємного аромату в тісто кладуть трохи ванілін. Для просочення потрібно 3 столові ложки коньяку і 2 столові ложки води, а також пульверизатор з об'ємом бачка 100 мл.

Ніжний вершковий крем готують із 10 столових ложок згущеного молока, 200 грамів вершкового масла. Сирний прошарок можна зробити з 300 грамів «маскарпоне» і такої ж кількості сметани. Для аромату в масу кладуть пакет ванільного цукру, а для солодощі – 130 г цукрового піску.

Для складання торта «Рафаелло» також знадобиться упаковка вафельних коржів, 100 грамів мигдальних горіхів і плитка білого шоколаду, а як прикраса – 100 грамів кокосової стружки (краще білої, але можна брати і кольорову).

 

«Рафаелло» в домашніх умовах: покроковий рецепт

Для приготування бісквіту кулінари радять використовувати борошно вищого ґатунку та свіжі курячі яйця. Пишний і смачний крем можна отримати за умови того, що сир або сир будуть прісними, а сметана - домашньою або жирною. Мигдальні горіхи мають бути сирими та свіжими.

Виготовлення ніжного торта починають із підготовки інгредієнтів для бісквітного коржа. Покроково це виглядає так:

  1. Пшеничне борошно змішують з розпушувачем. У класичному варіанті бісквіту розпушувачі зазвичай не використовують, але при замісі коржа для «Рафаелло» важливо досягти легкості тесту.
  2. Приготування яєчної основи. Для цього використовують міксер. У миску вбивають яйця, додають щіпку солі та ванілін, а потім протягом 7 хвилин готують пишну однорідну масу. Під час збивання в масу поступово вводять цукор.
  3. Замішування тесту. У процесі приготування бісквітної маси кондитер змішує яєчно-цукрову основу з борошном та сухими інгредієнтами (в даному випадку це ванілін та розпушувач). Після того як тісто придбає консистенцію сметани, до нього додають олію.

Випікання тесту проводиться в духовці, розігрітій до 170°С, протягом 20-25 хвилин. Час випікання залежить від розміру форми та особливостей духовки. У шафі з конвекцією бісквіт печеться швидше. Перевірити готовність основного коржа можна дерев'яною шпажкою. Готовий охолоджений бісквіт потрібно розрізати вздовж основи на дві однакові по товщині частини, а потім просочити коньяком, змішаним із водою.

У той час, коли печеться корж, зазвичай готують крем. Для цього в глибокому посуді змішують розм'якшене вершкове масло, молоко, що згущує, і ванілін. У роботі кондитери використовують міксер. Також в окремому посуді змішують сир, сметану, ванілін та цукор. Також під час збивання рекомендується використовувати міксер. Сметанно-сирова маса буде готовою тоді, коли стане повітряною.

Складання тортика виконується так:

  • бісквіт;
  • сирний крем;
  • масляний крем;
  • стружка білого шоколаду;
  • 1-й вафельний корж +масляний прошарок;
  • 2-й вафельний лист+ масляний прошарок;
  • 3-й вафельний корж + олійний крем;
  • рубаний мигдаль;
  • стружка білого шоколаду;
  • зметанний крем;
  • бісквіт.

Зверху та з боків виріб обмазують сметанно-сирною масою (робити це дуже зручно силіконовою лопаткою або спеціальним ножем), а потім щедро посипають кокосовою стружкою. Час просочення тортика становить щонайменше 12 годин. Десерт потрібно поставити в холодильник, накривши «куполом».

 

Поради та рекомендації

Дослідні кулінари, які готують торт «Рафаелло» для своїх замовників, радять майстрам-початківцям дотримуватися деяких нюансів.

Цукор

При приготуванні пишного бісквіту для десерту з кокосово-мигдальним смаком рекомендується замість цукру використовувати цукрову пудру. Її можна приготувати вдома (подрібнити цукор у кавомолці) або купити готову.

Мигдаль

При виборі мигдалю слід звертати увагу на дату випуску та якість зерен. Цілі та свіжі горішки завжди кращі за інші, адже вони мають найнасиченіший смак і ніжну структуру.

Кокосова стружка

Продукт, який буде потрібний у процесі приготування повітряного десерту на мотив улюблених усіма італійських цукерок, повинен бути гарної якості. При виборі варто звертати увагу на виробника продукції. Купувати стружку потрібно лише в упаковці. Саме так вона зможе зберегти свої якості. До того ж на упакованому продукті є маркування, яке дозволяє визначити дату виготовлення продукту та встановити термін придатності.

Борошно

Для випікання пишного десерту підходить борошно вищого гатунку. Продукт має бути свіжим і мати хорошу клейкість. Інакше навіть за дотримання технології приготування та умов тісто буде рідким, а корж вийде низьким.

Процес замісу та випічки

Дослідні кондитери знають, що при замішуванні тіста для випікання бісквітів краще уникати жарких приміщень. У роботі рекомендують використовувати охолоджені курячі яйця, а також охолоджений посуд. Дрібка солі дозволить коржу мати приємний смак, а білкам – збитися в пишну масу.

У багатьох рецептах при замісі тесту для бісквіту рекомендують розділяти білки та жовтки. Це роблять із метою отримання повітряного тесту. В описаній тут рецептурі є розпушувач, і саме він дозволяє отримувати пишну випічку без додаткових клопотів. На відміну від соди, інгредієнт не змінює колір готового продукту і не змінює смаку продукту, тому в торті цей компонент буде непомітним.

Продукти для крему

При підборі молока, що згущує молоко, потрібно звернути увагу на склад продукту. Варто розуміти, що для крему потрібні тільки натуральні продукти (без рослинних добавок та загусників).

Краще вершкове масло для отримання повітряної маси – продукт із максимальною жирністю 82,5%. Олія має бути натуральною і свіжою. Що стосується сметани, то для крему, який не піддаватиметься термічній обробці, важливо купити продукт без запаху (іноді виробники «грішать» добавками для надання характерного аромату та присмаку вершків), а також брати продукт із жирністю не менше 25%. Уважно слід поставитись і до вибору сиру. Сирна маса в крем не підійде, тому що при збиванні вона розділиться на воду та молочний жир.

Також варто відзначити, що і з хорошими продуктами крем може бути рідким. Із цим стикаються навіть досвідчені кондитери. У такій ситуації варто дослухатися поради: якщо маса в процесі збивання не стає пишною, а пливе, можна додати загусник або желатин, попередньо замочений у гарячій воді.

Коржі вафельні

Для того, щоб тортик за смаком нагадував усіма улюблений десерт, вафельні листи потрібно брати без ароматизаторів та барвників. Важливо перевірити свіжість продукту та якість упаковки, яка гарантує те, що прошарок буде ніжним і приємним на смак.

Купити продукти високої якості, з яких легко приготувати повітряний домашній торт зі смаком улюблених цукерок «Рафаелло», можна в інтернет-магазині «Тортіно». Замовити продукти, а також розпушувачі, барвники, посипання, прикраси, ароматизатори, какао, шоколад, вершки, горіхи, цукати та багато інших потрібних у кондитерській справі інгредієнтів можна з доставкою до будь-якого населеного пункту України.

При виникненні складнощів із підбором завжди можна скористатися допомогою фахівців. Для зв'язку з консультантами можна писати в спеціальній формі на сайті, телефонувати або зв'язатися в месенджерах.

Інгредієнти
-
+
Борошно пшеничне
250 г
Розпушувач
10 г
Олія
30 г
Цукор
200 г
Сіль
1 г
Ванілін
1 г
Згущене молоко (сире)
200 г
Масло вершкове
200 г
Ванільний цукор
10 г
Маскарпоне
200 г
Кокосова стружка
100 г
Вафлі
1 уп
Білий шоколад
100 г
Мигдаль
100 г
Борошно пшеничне
Розпушувач
Розпушувач Ямуна, 18г

Розпушувач Ямуна, 18г

КОД 2824

3.50 грн

Розпушувач тіста Dr. Оеtker, 10г

Розпушувач тіста Dr. Оеtker, 10г

КОД 3875

6.00 грн 5.00 грн

Розпушувач ТМ Тортіно, 250 г

Розпушувач ТМ Тортіно, 250 г

КОД 586

32.00 грн

Немає в наявності

Порошок до печива

Порошок до печива

КОД 259

5.50 грн

Цукор
Цукор білий, 1250 г

Цукор білий, 1250 г

КОД 8632

57.00 грн

Сіль
Кухонна сіль, 1 кг

Кухонна сіль, 1 кг

КОД 8631

19.00 грн

Ванілін
Згущене молоко (сире)
Ванільний цукор
Білий шоколад
Мигдаль
Мигдаль, 100 г

Мигдаль, 100 г

КОД 190

63.00 грн

Останні публікації
Чи мають харчові барвники негативний вплив на організм?
02.05.2024 19:17
Чи мають харчові барвники негативний вплив на організм?
Протягом багатьох століть людина намагається урізноманітнити свій раціон і зробити їжу максимально а...
Як правильно зробити глазур для паски?
25.04.2024 19:08
Як правильно зробити глазур для паски?
Невіддільна частина великодньої випічки – глазур. Приготування її, як і самої випічки, вимагає дотри...
Як прикрасити паску у 2025: стильні та патріотичні ідеї декору
22.04.2024 19:00
Як прикрасити паску у 2025: стильні та патріотичні ідеї декору
З наближенням великодніх свят у кондитерів і домашніх майстринь питання пошуку ідей для прикрашання ...