Медовик — десерт родом із дитинства, який зачаровує своїм неповторним смаком. Кожен ласух хоч раз у житті пробував цей торт. Для багатьох цей десерт є справжнім флешбеком у дитинство. Перед очима так і з'являються картинки з дня народження, де мама приносила цей смачний торт для задування свічок.
Десерт поєднує медові коржі, які покриваються густим сметанним кремом. Зараз в інтернеті можна знайти безліч варіантів приготування Медовика, проте найулюбленішим рецептом більшості вважається класичний варіант. Торт відрізняється не тільки чудовим смаком, але й доступністю. На відміну від сучасних десертів, для нього не потрібно купувати дуже дорогі продукти. Всі інгредієнти, які включає простий рецепт «Медовика» зі сметанним кремом, досить дешеві та в більшості випадків завжди знайдуться серед запасів хорошої господині.Головне створити торт із любов'ю та подати його на гарному посуді, який подвоїть бажання спробувати улюблений десерт.
Які інгредієнти входять у торт Медовик
Медовик — це чудова можливість повернутися в дитинство і знову скуштувати улюблений десерт. Щоб приготувати «Медовик» зі сметанним кремом, знадобиться:
- вершкове масло – 100 гр;
- цукор – 1 склянка;
- натуральний мед, найкраще травневий – 3 ст. л.;
- сода - 1 ч. л.;
- яйця – 3 штуки;
- борошно - 2 склянки.
Ці інгредієнти допоможуть у приготуванні коржів, що смачно пахнуть. Щоб створити сметанний крем для «Медовика», потрібно:
- жирна сметана (від 30% або можна взяти домашню) - 800 гр;
- цукор – 1 склянка;
- ванільний цукор – пару пакетиків.
Для прикраси можна використовувати горіхи, ягоди, фрукти або скористатися декоративними присипками. Все залежить від особистих уподобань та фантазії.
Приготування коржів для Медовика
Насамперед потрібно зайнятися облаштуванням водяної лазні. Для цього слід взяти дві каструлі, одна більша, друга менша. У каструлю більше потрібно налити воду і зверху встановити меншу каструлю. Конструкцію, що вийшла, необхідно встановити на вогонь.
У маленьку каструлю слід додати цукор, мед та масло, нарізане невеликими шматочками. Якщо мед рідкий, знадобиться рівно три ложки, а якщо продукт зацукровився, то варто додати дві з гіркою ложки. Суміш нагрівається до розтоплення, при цьому постійно потрібно помішувати її.
Якщо всіх деталей рецепта «Медовика» зі сметанним кремом було дотримано, повинна вийти рідка однорідна консистенція, в якій повністю розчиниться цукор. У процесі приготування він повністю розтане. В отриману консистенцію додаємо соду, перемішуємо і трохи підігріваємо. Сода повинна вступити в реакцію, у ході якої суміш стане світлою та збільшиться у розмірах у два рази. Як тільки процес стався, можна вимкнути вогонь та розібрати водяну баню.
В окремій ємності збити яйця до однорідної маси. Після яйця поступово вводяться в нагріту суміш і добре перемішується все.
Порціями додається борошно, добре заважаючи, щоб запобігти утворенню грудочок. Для кращого ефекту та легкості тесту борошно рекомендується просіяти. Готове тісто виходить жовте, тягуче, не забите борошном.
Розкочувати коржі немає потреби. Достатньо взяти форму і покласти до неї п'яту частину тесту. Поступово розподілити і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 5-7 хвилин.
Готовий корж повинен бути рум'яним, що не підгорів. За першим коржем відправляємо в наступний духовку. Після приготування вони повинні остигати за кімнатної температури
Сметанний крем для Медовика
Найсмачнішим варіантом крему для Медовика вважається сметанний. Для приготування знадобиться гарна жирна сметана. Найкращим варіантом буде покупка сметани на ринку. Вона відрізняється більшою жирністю та легкою кислинкою. Такий продукт добре збивається і дасть відмінне просочення коржам.
Для приготування крему сметана збивається блендером, поступово додаючи ванільний та звичайний цукор. Має вийти однорідний, густий крем. Ласуни можуть додати більшу кількість цукру, але варто пам'ятати, що коржі теж відрізнятимуться солодким смаком.
Збирання торта Медовик
Дочекавшись повного остигання коржів, можна зайнятися збиранням торта. Кожен корж необхідно рясно змастити кремом. Увагу варто приділити й бокам Медовика, щоб просочити кожен шматочок десерту.
Якщо в ході випікання залишилися обрізки від коржів, можна їх подрібнити у блендері разом з горіхами та красиво засипати верхній шар та боки. Готовий торт «Медовик» повинен добре просочитися. Для цього його слід забрати в холодильник мінімум на 4 години. Прикрашати торт можна будь-яким способом, що сподобається, створюючи свої унікальні десерти.
Вказана в нашому рецепті «Медовика» кількість складових дозволяє приготувати один торт із п'яти коржів. При необхідності приготування більшого торта інгредієнти слід подвоїти.