UA
RU

Графік роботи: 09:00-18:00, Пн-Пт

Каталог Каталог
Login
Instagram Facebook

Графік роботи:
09:00-18:00, Пн-Пт

0 cart

Каталог товарів

Каталог Каталог

Меню

Графік роботи: 09:00-18:00, Пн-Пт

Instagram Facebook
UA
RU
Головна - Статті - Брауні - 4 простих рецепти

Брауні - 4 простих рецепти

Брауні - один з найбільш популярних десертів, який має велику кількість рецептів і потрапляє у фаворити багатьох завдяки своїй легкості у приготуванні. Приготувати коханий десерт може кожен, що робить його універсальним варіантом для більшості.

Брауні прийшов до нас з Америки і підкорив багатьох своєю унікальною консистенцією. Пробуючи насолоду вперше, назавжди запам'ятовуєш його смак і хочеться повторити його в домашніх умовах. Приготувати смачний брауні може кожен, якщо виконуватиме всі поради.

Види Брауні

Почнемо з того, що коричневе тістечко має неймовірну консистенцію, яка виділяє його на фоні інших десертів. Брауні – це унікальний мікс кексу, торта та печива. Сьогодні це один із найпопулярніших десертів, які люблять і готують по всьому світу. Тістечко є справжньою насолодою для всіх ласунів і поціновувачів шоколаду.

Свою назву тістечко отримало завдяки характерному йому коричневому відтінку. У перекладі з англійської “Brown” означає коричневий. Випікається пиріг єдиним коржем, після чого необхідно розділити на порції, від чого має вигляд тістечка.

Існує кілька видів десерту:

  • Вlondies. Відрізняється від класичного уявлення. Немає у складі шоколаду. Головними інгредієнтами є яйця, коричневий цукор та олія.
  • Cakelike brownies. За смаком та складовими дуже схожий зі звичними кожному шоколадними десертами.
  • Fudgy brownies. Має рідку консистенцію усередині. Десерт схожий з ніжними та насиченими пудингами.
  • Chewy brownies. Відрізняється тягучою начинкою. Забезпечити тягучість допомагає одне додаткове яйце, яке повністю змінює консистенцію десерту.

Заклади пропонують безліч варіантів незвичайних рецептів улюбленого десерту, який також можна повторити і в домашніх умовах.

Секрети приготування

Шоколадне тістечко відрізняється легким та доступним для кожного рецепту. Приготування не займає багато часу і вимагає мінімальної кількості інгредієнтів. Однак для створення ідеального десерту важливо враховувати низку нюансів:

  • Вибір певного рецепту. Варто заздалегідь визначитися, яку консистенцію має отримати тістечко. Повітряні та не мокрі десерти можна приготувати, якщо додати більше вершкового масла та цукру. Для тягучості варто наголосити на більшій кількості шоколаду.
  • Температурний режим інгредієнтів. Важливо нагріти складові до кімнатної температури. Для цього необхідно дістати їх за пару годин до приготування. Це забезпечить найкраще з'єднання, що дозволить зробити гладке та вершкове тісто. Якщо готувати потрібно швидко, можна опустити інгредієнти на 10 хвилин в теплу воду. Це дозволить створити всі умови для ідеального випікання.
  • Гарний шоколад. Не варто переживати, що потрібно купувати певний вид шоколаду. Для приготування десерту відмінно підійде і звичайна ласощі, куплена в сусідньому магазині. Поламавши його на великі шматочки, можна забезпечити його повільне танення, яке зробить смак більш насиченим.
  • Добавки. Важливо не перестаратися з різними додаваннями, які можуть вплинути на запах та смак десерту.
  • Час для остигання. Нарізати пласт можна лише тоді, коли він повністю охолонув. Це допоможе не порушити його структуру та зробити рівні шматочки.
  • Певний час у духовці. Важливо дати десерту настоятися в духовці, але при цьому не перетримавши його. Ідеальний варіант брауні – це хрумкі кірочки та легка вологість усередині. В середньому для його приготування потрібно 25 хвилин.

Дотримуючись порад, можна бути впевненим, що десерт вийде смачним і приємно порадує своїм ароматом, подарувавши неймовірну насолоду.

Брауні – класичний рецепт

Найбільш популярним рецептом вважається класичний брауні, який має хрумку скоринку і тягучу начинку. Отримати це можна, дотримуючись рецепту.

Для створення ідеального тістечка знадобиться:

  • шоколад – 120 г;
  • масло вершкове – 190 г;
  • цукор – 200 г;
  • горіхи волоські – 120 г;
  • борошно – 110 г;
  • яйця – 2 шт.

Важливо ретельно відміряти всі інгредієнти, щоб отримати ідеальний шоколадний корж.

Покроковий рецепт брауні

Починаючи приготування десерту, важливо все робити поетапно:

  • Шоколад поламати на шматочки, покласти в миску, додати до нього вершкове масло і нагріти. Добре вимішати до однорідної консистенції.
  • В отриману масу вмішати борошно, що просіює.
  • Яйця збити із цукром.
  • У шоколадну суміш додати яєчну масу і добре перемішати.
  • За бажання подрібнити горіхи в блендері і додати в тісто.
  • Форму для запікання застелити пергаментом, боки змастити вершковим маслом.
  • Вилити тісто у підготовлену форму.
  • Відправити суміш у заздалегідь розігріту духовку до 180-200 градусів на 25 хвилин.
  • Готовий десерт дістати з печі, відокремити від пергаменту та дати охолонути.
  • Нарізати та додати конфітюр, глазур.

Варіантів подачі десерту велика кількість. Однак найбільш виграшним варіантом буде додавання кульки морозива та шоколадного топінгу.

Рецепт брауні з вишнею

Існує безліч варіантів приготування популярного десерту. Кожен з яких має свої переваги та відрізняється унікальним смаком. Освоївши класичний варіант, можна намагатися готувати складніші варіації десерту. Вишня та шоколад – унікальне поєднання, яке дарує неповторний смак. Для брауні з вишнею можна використовувати заморожену або консервовану ягоду.

Необхідні інгредієнти:

  • шоколад – 210 гр;
  • какао порошок – 30 гр;
  • масло вершкове – 120 г;
  • борошно - 120 г;
  • цукор – 120 г;
  • яйця – три штуки;
  • вишня – 300 г.

Етапи приготування брауні з вишнею:

  1. Шматочки шоколаду змішати з вершковим маслом, розтопити і добре перемішати.
  2. В отриману масу необхідно додати цукор, какао, борошно. Вимішати.
  3. Збити яйця і додати в отриману шоколадну суміш.
  4. Ягоди заздалегідь підготувати – видалити кісточки та дати стекти зайвій рідині.
  5. Додавши ягоди в тісто, перемішати і відправити в духовку, розігріту до 180 градусів, на 24 хвилини.
  6. Готове тістечко остудити та нарізати.

Подавати брауні слід порційно, прикрасивши десерт ягодами, фруктами та різними топінгами.

Брауні з сиром

Створити вишуканий варіант десерту, який приємно здивує гостей досить легко. Досить приготувати брауні з сиром та вишнею. Неймовірний смак, ніжність та поєднання інгредієнтів підкорять серце будь-якого гурмана.

З інгредієнтів знадобиться:

  • шоколад – 110 г;
  • сир – 280 г;
  • масло вершкове – 220 г;
  • борошно - 140 г;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • ванільний цукор – пакетик;
  • цукор – 150 г;
  • яйця – 4 штуки;
  • вишня – 400 г.

Приготування складається з таких етапів:

  1. Шоколад розтоплюється з маслом на невеликому вогні до однорідного стану та добре перемішується.
  2. У суміш висипається борошно та розпушувач.
  3. Цукор, ванілін та яйця (2 шт.) збиваються за допомогою міксера.
  4. Інгредієнти змішуються та перемішуються.
  5. Отриману суміш розділити на три частини.
  6. Сир перетирається із залишками цукру та двома яйцями. Перетирається до стану крему, поділяється на дві частини.
  7. Вишня розморожується, видаляються кістки та ставиться в сито для стікання зайвої рідини.
  8. У форму поетапно вливається шоколадна суміш, вишня, сирний крем. Останній і перший шар завжди має бути з тіста.
  9. Торт вирушає у нагріту до 190 градусів духовку на 35 хвилин.
  10. Приготовлений брауні охолоджується та нарізається.

Приготувати брауні не складає особливих труднощів. Достатньо врахувати всі рекомендації та приділити трохи часу, щоб у результаті мати неймовірно смачний десерт.

Інгредієнти
-
+
Чорний гіркий шоколад
120 г
Масло вершкове
190 г
Цукор
200 г
Волоський горіх
120 г
Борошно пшеничне
110 г
Чорний гіркий шоколад
Цукор
Цукор білий, 1250 г

Цукор білий, 1250 г

КОД 8632

57.00 грн

Волоський горіх
Грецький горіх, 100 г

Грецький горіх, 100 г

КОД 1386

27.00 грн

Борошно пшеничне
Борошно пшеничне, 3кг

Борошно пшеничне, 3кг

КОД 6796

68.00 грн

Борошно пшеничне Чайка, 2 кг

Борошно пшеничне Чайка, 2 кг

КОД 5118

66.00 грн 53.00 грн

Код 4409

Підложка кругла 12 см

2.50 грн

Останні публікації
Чи мають харчові барвники негативний вплив на організм?
02.05.2024 19:17
Чи мають харчові барвники негативний вплив на організм?
Протягом багатьох століть людина намагається урізноманітнити свій раціон і зробити їжу максимально а...
Як правильно зробити глазур для паски?
25.04.2024 19:08
Як правильно зробити глазур для паски?
Невіддільна частина великодньої випічки – глазур. Приготування її, як і самої випічки, вимагає дотри...
Як прикрасити паску у 2025: стильні та патріотичні ідеї декору
22.04.2024 19:00
Як прикрасити паску у 2025: стильні та патріотичні ідеї декору
З наближенням великодніх свят у кондитерів і домашніх майстринь питання пошуку ідей для прикрашання ...