Цукрова пудра - розмелені подрібнені цукрові кристали, які використовуються в основному в кондитерській промисловості й в домашній кулінарії для прикраси кондитерських виробів. Цукрову пудру називають також кондитерською пудрою .
Цукрова пудра - більш тонка форма цукрового піску.
Для виробництва цукрової пудри кристалічний цукор подрібнюють настільки дрібно, що окремі кристали не видно неозброєним оком. Цукрова пудра здається білим порошком, так як подрібнені кристали цукру викликають багаторазове заломлення світла.
Виробництво цукрової пудри здійснюється за допомогою механічного розмелювання кристалів цукру на ударно-відбивних млинах.
Цукрова пудра виробляється трьох сортів у залежності від тонкості помелу.
У домашній кулінарії використовується цукрова пудра самого тонкого помелу, саме цей сорт цукрової пудри надходить у роздрібний продаж. Два інших сорти цукрової пудри використовується в кондитерській промисловості.
Цукрова пудра необхідна для виробництва глазурі, збивання вершків та яєць, приготування коктейлів та інших безалкогольних напоїв, прикраси кондитерських виробів.
Дрібного помолу рекомендована для використання при виготовленні цукрової пасти(мастики).
Склад: пудра цукрова (97 %), крохмаль кукурудзяний.
Виробник: Україна.