UA
RU

Графік роботи: 09:00-18:00, Пн-Пт

Каталог Каталог
Login
Instagram Facebook

Графік роботи:
09:00-18:00, Пн-Пт

0 cart

Каталог товарів

Каталог Каталог

Меню

Графік роботи: 09:00-18:00, Пн-Пт

Instagram Facebook
UA
RU
Головна - Статті - Як користуватись силіконовим килимком для випікання?

Як користуватись силіконовим килимком для випікання?

Випічка користувалася популярністю споконвіку. Жінка не могла претендувати на «звання» справжньої господині, якщо не вміла пекти хліб та пироги. І це – без наявності спеціальних пристроїв, форм для випічки, різних кондитерських інструментів. Однією з останніх новинок, що полегшують роботу не тільки любителям, а й професійним кондитерам, є килимок із силікону. Таке кухонне начиння допоможе без проблем витягнути з форми той же пиріг або торт, не порушивши їх цілісність, вирішити безліч інших завдань.

Особливості силіконового килимка для випікання

Для виготовлення такого роду пристроїв використовують спеціальний різновид жароміцного силікону. Вироби з цього матеріалу не втрачають властивих їм якостей в діапазоні температур від -40 до +2600C. При дотриманні температурного режиму силіконовий посуд деко з килимком з силікону можна без побоювань поміщати в розігріту духовку. В останньому випадку виріб:

  • забезпечує антипригарний ефект для продуктів, що готуються;

  • полегшує догляд за поверхнею посуду.

Завдяки хімічної інертності використовуваного виду силікону, тобто його невступу в реакцію з іншими речовинами при нагріванні до певної температури, не вбирання жирів і запахів, той самий силіконовий килимок можна використовувати для випікання та запікання страв з різних продуктів. Спеціальний кулінарний силікон безпечний для людини та навколишнього середовища, оскільки не виділяє токсичних речовин. До інших переваг килимка відносяться:

  • відсутність можливості чіплятися до нього як сирого тіста, так і страви, що готується без попереднього змащування виробу маслом;

  • простота догляду та зберігання;

  • довговічність (його складно порвати і не можна розбити).

Виробники цього виду продукції пропонують її варіанти одно- та двосторонні. Односторонні килимки мають гладку та негладку сторону. Перша призначена для розміщення продукту, друга – для запобігання зісковзування виробу з робочої поверхні. У двосторонньому пристрої обидві сторони пристосовані для випікання. Для максимального продовження терміну служби силіконового листа важливо

  • працювати на ньому тільки пластиковими кондитерськими шпателями, скребками та іншими пристроями, а не гострим ножем;

  • не використовувати для миття металевих щіток та мочалок.

Віддавати перевагу слід промиванню поверхні теплою водою, а не миттям виробу в посудомийній машині.

Як користуватися килимком для випічки

Щоб повною мірою відчути переваги силіконових пристосувань, необхідно при їх використанні дотримуватись певних правил:

  • використовувати килимок для випікання на гладкій твердій поверхні;

  • оскільки силіконовий лист позиціонується як антипригарний, він зазвичай не потребує додаткового жирового мастила;

  • при використанні килимка в духовці газової плити його кладуть на лист або сковорідку, а не на грати над відкритим вогнем;

  • ставити пристрій можна як у розігріту, так і холодну духовку;

  • дозволяється використання посуду із силікону в мікрохвильовій печі;

  • не рекомендується різати безпосередньо на килимку;

  • при митті виробу з використанням миючих засобів вибирати останні слід без лугу;

  • не можна складати лист, оскільки заломи, що утворилися, стануть причиною передчасного виходу виробу з ладу (зберігати його можна в рулоні).

Не підходить силіконовий посуд для приготування в дров'яній печі, в режимі гриль, на відкритому полум'ї газовій та конфорці електричної плити.

Як вибрати силіконовий килимок для духовки

Існує кілька характеристик, наявність яких дозволить вибрати кожному ідеальний для себе пристрій:

  • форма та розмір;

  • розмітка;

  • бортики;

  • перфорація;

  • виїмки.

Одні з перерахованих критеріїв є дуже важливими, інші – зручним доповненням чи корисною дрібницею. Перше, що слід звертати увагу, – це розмір листів та його форма. При виборі розміру слід виходити з цього ж показника посуду, в якому передбачається випікання або запікання. За формою килимки бувають круглими, прямокутними та квадратними. Перші більше підходять для сковорідки, другі та треті – для дека. Важливу роль також відіграє товщина виробу. Чим вона більша, тим вище ймовірність, що блюдо, що готується, не підгорить.

Корисним доповненням стане наявність розмітки у вигляді кількох кіл різного діаметру та лінійок по сторонах у міліметрах та сантиметрах. Наприклад, круги великого діаметра допоможуть вирізати ідеально круглі заготовки для піци, а маленького є місцем відсадки заготовок для еклерів, бізе та інших видів м'якого тіста. Для створення правильної форми бісквітних рулетів та попередження витікання служать силіконові килимки з невисокими бортиками. Цей варіант виробу підходить також для тих, хто хоче приготувати пластовий мармелад чи листову пастилу.

Килимок з перфорацією дозволяє пропікати продукт краще за рахунок проходження жару через отвори. Це важливо при приготуванні пирогів, печива, піци, булочок тощо. Однак для мармеладу, безе, рідкого тексту та всього, що виділяє жир у процесі готування, такий варіант виробу не підходить. Але якщо ви вирішили скористатися таким видом силіконового листа для приготування перелічених страв, необхідно попередньо застелити лист спеціальним папером.

Для вирішення специфічних завдань використовують антипригарні листи з виїмками. У цю лінійку можна включити коврики для макарунс, бізе, еклерів, фігурного печива. Важливою перевагою такого різновиду силіконових листів є те, що при викладанні тіста нема потреби розраховувати оптимальну відстань між розташованими рядами виробів.

 

Великий вибір різних видів силіконових килимків високої якості, форм для випічки, кондитерських інструментів для роботи з цукровою пастою та шоколадом, інших видів інвентарю, а також кондитерської сировини та інгредієнтів для випічки представлений в інтернет-магазині «Тортіно»».

Останні публікації
Чи мають харчові барвники негативний вплив на організм?
02.05.2024 19:17
Чи мають харчові барвники негативний вплив на організм?
Протягом багатьох століть людина намагається урізноманітнити свій раціон і зробити їжу максимально а...
Як правильно зробити глазур для паски?
25.04.2024 19:08
Як правильно зробити глазур для паски?
Невіддільна частина великодньої випічки – глазур. Приготування її, як і самої випічки, вимагає дотри...
Як прикрасити паску у 2025: стильні та патріотичні ідеї декору
22.04.2024 19:00
Як прикрасити паску у 2025: стильні та патріотичні ідеї декору
З наближенням великодніх свят у кондитерів і домашніх майстринь питання пошуку ідей для прикрашання ...