UA
RU

Графік роботи: 09:00-18:00, Пн-Пт

Каталог Каталог
Login
Instagram Facebook

Графік роботи:
09:00-18:00, Пн-Пт

0 cart

Каталог товарів

Каталог Каталог

Меню

Графік роботи: 09:00-18:00, Пн-Пт

Instagram Facebook
UA
RU
Головна - Статті - Як приготувати віденське печиво в домашніх умовах?

Покроковий рецепт приготування віденського печива в домашніх умовах

Хрустке товсте вершкове печиво, покрите джемом і прикрашене шоколадним топінгом, і чашка натуральної ароматної кави – найбільш популярне замовлення у кав'ярнях європейських міст. Смак випічки, яка отримала назву віденського печива, неможливо сплутати з жодним іншим. Спекти печиво під силу початківцю кулінару, адже майстри з досвідом вважають приготування цих ласощів досить простою роботою.

 

Продукти та інвентар

Для віденського печива не потрібні складні пристрої. Випічка готується у духовці на звичайному аркуші. Для замісу тіста можна скористатися міксером, але можна впоратися і без нього. За наявності тістомісильної машини можна довірити процес їй, але навіть досвідчені кондитери надають перевагу машинному ручному замісу.

Для приготування смачного розсипчастого домашнього віденського печива потрібно:

  • вершкове масло;
  • цукровий пісок;
  • жовток курячого яйця;
  • борошно;
  • харчова сода, гашена оцтом або розпушувач;
  • ванільний цукор;
  • варення.

При подачі ласощі посипають цукровою пудрою або прикрашають шоколадним топінгом. Але навіть без них печиво буде оригінальним зовні та дуже смачним.

Вершкове масло в даній рецептурі в поєднанні з цукром є основою пісочного тіста. Продукт слід брати із високим відсотком жирності. Деякі кулінари та кондитери говорять про те, що продукт можна замінити маргарином або спредом на рослинній основі. Але це не так. Тваринні жири масла неможливо замінити аналогами. Намагаючись здешевити випічку, використовуючи замінники є ризик зіпсувати продукти.

Цукровий пісок краще брати очеретяний. Він солодший і краще розчиняється у жирах при змішуванні. Стосовно курячих яєць важливо дотримуватися вимоги до свіжості та сорту. Традиційно у всіх рецептах вказується кількість білка та жовтка із стандартного яйця 1 сорту. Що стосується борошна, то тут важливо вибирати продукт з високою клейкістю. Борошно має бути лише вищого ґатунку.

Варення для змащування коржа підходить густе. Варто відзначити, що воно повинно бути натуральним або звареним з пектином, який можна повторно піддавати термічній обробці. На думку кулінарів і цінителів віденського печива ідеальний фруктовий прошарок має кисло-солодкий смак. Саме тому найчастіше для приготування випічки беруть сливово-яблучний, абрикосовий або грушевий джеми.

На одну порцію потрібно по 200 грамів масла, цукру та варення та 400 грамів борошна. Для того, щоб тісто вийшло ніжним, також знадобиться 1 яйце, а для пухкості – половинка чайної ложки соди. Для ароматизації буде потрібно 1 пакет ванільного цукру. Багато кулінарів, знаючи, наскільки швидко розходиться це печиво, відразу замішують подвійну порцію.

Приготування віденського печива: покрокова інструкція

Алгоритм отримання ніжного тіста для смачного та розсипчастого печива до чаю або кави наступний:

  1. Приготування масляної основи. На даному етапі масло розтираємо з цукровим піском. Для цього спочатку збиваємо масло, а потім, частинами додаючи цукор, добиваємося однорідної консистенції. Для того, щоб продукти швидко прийняли потрібну структуру, а маса стала повітряною, попередньо прогріваємо вершкове масло на водяній бані. На цьому етапі також вводимо жовток.
  2. Заміс тіста. Починаємо цей етап з покрокового приготування з підготовки борошна. Його змішуємо з розпушувачем та ванільним цукром, а потім малими порціями вводимо в масляно-яєчну суміш і замішуємо не туге тісто. Якісна заготовка тіста матиме жовтий колір та приємну на дотик структуру. Заготовка не повинна липнути до рук або до столу і добре піддаватися розкачуванню простою качалкою.
  3. Достигання тіста. Для того, щоб печиво вийшло повітряним, тісту потрібно дати час відстоятись. Для цього заготовку кладемо в пакет та залишаємо на столі на 10 хвилин. Після цього масу ділимо на 3 частини, дві з яких поміщаємо в один пакет і відправляємо в холодильник на півгодини, а третю – на такий же час, але вже в морозильну камеру.
  4. Розкачування та формування. Тісто з холодильника розгортаємо за розміром листа. Оптимальна товщина пласта складає близько півсантиметра. Під час випікання основа підніметься ще на 0,5 см, що буде достатньо для печива. Для того, щоб основа піднялася рівномірно, проколюємо пласт зубочисткою. Потім змащуємо пласт на деку варенням і посипаємо зверху тертим тістом, яке зберігалося в морозилці.
  5. Випікання. Деко з заготівлею ставлять в заздалегідь прогріту до 180 ° С духовку. Час випікання залежить від агрегату, але в середньому 30 хвилин. Готовність печива визначають шпажкою та візуально.

Готовий пласт нарізають ножем для піци на невеликі прямокутники. Випічка добре підходить до чаю, молока або какао. На стіл віденські ласощі подають остиглими. За бажанням печиво можна полити шоколадним топінгом або посипати пудрою. Але найчастіше ласощі залишають без прикраси.

 

Поради та рекомендації

Рада № 1: за умови того, що часу для приготування у кулінара достатньо, масло можна не прогрівати, а просто залишити на столі на 3 години. Деякі кулінари воліють змішувати жир розтопленим, але тоді пласт виходить нижчим. При змішуванні масла та цукру зручно використовувати силіконову ложку або лопатку. До них не прилипає тісто, адже вироби мають температуру нижче за температуру тіла людини та кімнати, що добре для продуктів.

Рада № 2: на низ під пласт розкатаного тіста бажано постелити пергамент. Найкращим варіантом є силіконізований папір. При використанні форми поверхню листа потрібно змастити вершковим маслом і обов'язково посипати борошном або манкою. Як варіант, можна застелити лист жаростійким силіконовим килимком.

Рада № 3: замість варення можна використовувати сир із цукром або сухофруктами, ягоди смородини, терті яблука, присипані корицею. Оригінальний смак випічці надає начинка з лимона із цукром. Проста зміна начинки дозволить балувати своїх близьких смачним та недорогим десертом, готувати який одне задоволення.

Рада № 4: багато кулінарів радять нарізати печиво на порційні шматочки безпосередньо перед випічкою, але прислухатися до їхньої поради не варто. Якщо нарізати шар сирим, основа втратить форму під впливом температури. А ще на ній потече варення. Нарізати пласт легко можна роликовим ножем для піци. Зробити це можна через 10 хвилин після виймання з духовки, поки основа ще м'яка. Нарізка також допоможе якнайшвидше охолонути випічці і зробить її хрусткою.

Рада № 5: тісто, приготоване за цим рецептом, можна використовувати для випічки, вирізати формами. Шматочки потрібно укладати на деку на великій відстані, тому що печиво «зростає». Оригінально виглядають ласощі, зібрані з кружечка і кільця однакового зовнішнього діаметра. Печиво потрібно випікати окремо, а потім склеювати між собою джемом.

Пристосування для приготування віденського печива, витратні матеріали, якісне борошно, розпушувачі та джем можна купити в інтернет-магазині «Тортіно». Оформити замовлення з доставкою до будь-якої точки України можна на сайті. У разі виникнення питань щодо вибору товару, умов співробітництва чи кур'єрської доставки рекомендуємо звернутися до консультантів.

Інгредієнти
-
+
Масло вершкове
200 г
Цукор
200 г
Борошно пшеничне
400 г
Розпушувач
1 ч.л
Ванільний цукор
1 уп
Сода
1 ч.л
Варення
400 г
Цукор
Цукор білий, 1250 г

Цукор білий, 1250 г

КОД 8632

57.00 грн

Борошно пшеничне
Розпушувач
Ванільний цукор
Сода
Сода харчова

Сода харчова

КОД 283

24.00 грн

Останні публікації
Чи мають харчові барвники негативний вплив на організм?
02.05.2024 19:17
Чи мають харчові барвники негативний вплив на організм?
Протягом багатьох століть людина намагається урізноманітнити свій раціон і зробити їжу максимально а...
Як правильно зробити глазур для паски?
25.04.2024 19:08
Як правильно зробити глазур для паски?
Невіддільна частина великодньої випічки – глазур. Приготування її, як і самої випічки, вимагає дотри...
Як прикрасити паску у 2025: стильні та патріотичні ідеї декору
22.04.2024 19:00
Як прикрасити паску у 2025: стильні та патріотичні ідеї декору
З наближенням великодніх свят у кондитерів і домашніх майстринь питання пошуку ідей для прикрашання ...