Гліцерин широко застосовується в кондитерській промисловості.
Гліцерин використовується як харчова добавка в кондитерському, хлібобулочному виробництві, для поліпшення якості кінцевого продукту, уповільнення черствіння випічки, відвертання "посивіння" шоколаду, збереження м'якої структури в цукерках і надання їм особливій солодкості. Гліцерин потрібний для утримування вологи, а також надання еластичності готовій мастиці.
Рецепт мастики з гліцерином:
20 г желатину
60 мл холодної кип'яченої води
170 г кукурудзяного сиропу
1 ст. ложка харчового гліцерину
700-800 г цукрової пудри (бажано самого мілкого помолу)
Ароматизатор
Барвник
Вихід: 850-900 г
1. Залити желатин холодною водою і залишити до набрякання. Для порошкового желатину вистачає 1 хвилини, для іншого - див. вказівки на упаковці.
2. Розчинити повністю желатин на водяній бані (не доводити до кипіння!).
3. У ще теплу масу додати гліцерин і кукурудзяний сироп. Добре розмішати до однорідності, внести ароматизатор і барвник.
4. Насипати 3 склянки цукрової пудри, зробити поглиблення і вилити теплу суміш, що вийшла. Поступово перемішувати до зникнення клейкості.
5. Місити масу, поступово додаючи пудру, що залишилася, до гладкості і еластичності. Якщо мастика вийшла жорстка, додайте трохи води.
6. Мастика готова до вживання. Зберігати в харчовій плівці в сухому прохолодному місці.
Пакування: 100 мл