Печиво — не лише смачне частування, а й відмінне прикраса святкового столу на Різдво та Новий рік. Пропонуємо вам кілька рецептів цих солодощів, які можна подавати з глазур'ю. Порадуйте свою сім'ю смачною випічкою у новорічні свята.
Імбірне печиво на зимові свята: рецепти приготування
Імбірне печиво та миколайки — чудове частування на Різдво та інші свята. Вони наповнять будинок ароматом пряних спецій і створять затишну атмосферу.
1. Імбирне печиво для свята
Інгредієнти:
- 200 г пшеничного борошна;
- 1 яйце;
- 1 ст. л цукру;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 100 г вершкового масла;
- 2,5 ч. л. тертого імбиру;
- 1 ч. л. меленої кориці:
- 1 ч. л. кардамону;
- 5 шт. гвоздики;
- 3 ч. л. меду.
Потрібно 2 ємності для змішування інгредієнтів, віночок або силіконова лопатка.
Простий рецепт приготування імбирного печива
Покроковий рецепт:
- Перетерти спеції на порошок і додати імбир.
- Додати борошно, що просіює, змішане з розпушувачем.
- В окремій мисці перемішати розм'якшене масло з цукром.
- Додати до олії яйце та чайну ложку меду.
- Всипати борошно в яєчно-масляну суміш і перемішати.
- Отримане тісто помістити в холодильник на 1,5–2 год.
- Розкатати тісто та вирізати фігурки за допомогою форм.
- Пергамент або силіконову підкладку змастити олією, викласти печиво. Помістити в розігріту до +180⁰С духовку на 5-7 хвилин (без конвекції). Виймати печиво слід, коли верх почне коричневіти.
Для прикраси можна використовувати глазур, посипання з цукру або декоративні бусинки.
2. Пісне імбирне печиво на Різдво
Інгредієнти:
- 1,5-2 ст. л. борошна;
- 7 ст. л. рослинної олії;
- 150 мл води;
- 2 ст. л. цукру;
- 2 ст. л. імбиру;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 1 ч. л. меленої кориці;
- 1 ч. л. гвоздики.
Для пісної глазурі знадобиться сік лимона та цукрова пудра.
Простий рецепт приготування пісного імбирного печива
Покроковий рецепт:
- Змішайте сухі інгредієнти, додайте воду та олію, добре перемішайте до однорідності.
- Розкачайте тісто, виріжте фігурки.
- Покрийте лист папером і викладіть на нього печиво. Випікайте за +180⁰С протягом 10–12 хвилин (без конвекції).
- Прикрасьте печиво пісною глазур'ю: змішайте цукрову пудру з лимонним соком і, використовуючи кондитерський мішок, створіть візерунки.
Аромат свіжоспеченого печива нікого не ставить байдужим.
3. Імбирно-медове печиво до новорічних свят
Інгредієнти:
- 350 г борошна;
- 150 г цукру;
- 150 г меду;
- 75 г вершкового масла;
- 1 ст. л. коньяку або рому;
- 1 ст. л. какао;
- 1 ст. л. цукрової пудри;
- 1 ч. л. розпушувача;
- ½ ч. л. меленого імбиру;
- ½ ч. л. кардамону;
- 1 яйце.
Якщо ви вирішили приготувати миколайчики, то цей рецепт якраз підійде.
Покроковий рецепт приготування імбирно-медового печива
Рецепт приготування миколайчиків:
- У миску додайте вершкове масло, цукор та мед. На водяній бані підігрійте суміш до розчинення цукру та олії.
- Додайте чайну ложку розпушувача та яйце, ретельно перемішуючи. Дайте суміші охолонути до кімнатної температури протягом 20 хвилин.
- Додайте коньяк або ром, а потім - какао.
- У окремій мисці змішайте борошно, імбир та кардамон.
- З'єднайте вміст обох мисок, щоб вийшло тісто.
- Розкачайте його.
- За допомогою форм зробіть печиво.
- Застелівши лист пергаментом і виклавши на нього печиво, відправте його в духовку і випікайте при +180⁰С 10–12 хвилин.
Якщо ви вирішите експериментувати з дріжжами, врахуйте, що це може змінити текстуру та смак страви.
4. М'яке імбирне печиво для всієї родини
Інгредієнти:
- 170 г вершкового масла 82,5%;
- по 100 г білого, очеретяного цукру та патоки;
- 1 яйце;
- щіпка розпушувача;
- 1 ч. л. кориці;
- ½ ч. л. імбиру;
- 280 г борошна.
Підготуйте деко та посуд для змішування.
Простий рецепт приготування м'якого імбирного печива
Покроковий рецепт:
- Заздалегідь дістаньте масло та яйце з холодильника.
- З'єднайте два види цукру. Змішайте їх з м'яким вершковим маслом.
- Додайте теплу патоку.
- Введіть яйце, поступово додайте борошно та сухі інгредієнти.
- Поділіть тісто на дві частини. Сформуйте із них ковбаски. Оберніть харчовою плівкою і поставте в холодильник на 2 год.
- Наріжте тісто на шматочки, скачайте їх у кульки і обваляйте в цукрі.
- Розкладіть кульки на деку. Випікайте за +165⁰С.
Купити необхідні інгредієнти та форми ви можете в інтернет-магазині «Тортіно».