Житній ферментований солод виготовляється з пророщеного житнього зерна. Це чистий натуральний продукт без всяких добавок, барвників і покращувачів.
Житній солод має житній солодовий смак і світло-коричневий колір.
Житній солод застосовується для виробництва хліба, квасу, темного пива, в якості натурального барвника для продуктів харчування.
Саме житній солод надає житньому хлібу той неповторний колір, смак і аромат, до якого ми звикли з дитинства.
Без нього неможливо випекти "справжній" чорний хліб. Проте житній солод може додаватися і до хліба з чисто пшеничного борошна.
Відповідно до деяких рецептів, перед приготуванням хліба солод вимагається заварити (уважно читайте рецепт!) окропом.
Вже при цій процедурі, ще до того, як ви почали пекти хліб, у будинку стоїть запаморочливий запах заварного чорного хлібчика (типу "Бородінського"!)
Солод додається в тісто в невеликій кількості (не більше 1 ст.л. на 1 склянку або 160 г борошна), але отриманий результат виправдає Ваші очікування.
У 1 ст. л. містить приблизно 8 г житнього солоду.
Пакування: 500 г
Виробник: Україна.